17 / 05 / 2024

Altında yeni dönem! İslam Memiş gram altında sürprizi açıkladı

Altında yeni dönem! İslam Memiş gram altında sürprizi açıkladı

Merkez Bankası'nın piyasaların politika faizi kararının ardından dolar kuru ve gram altın rekor üstüne rekor kırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten TCMB kararı sonrası ikinci fırsatı paylaştı. İşte tüm detaylar...



Önemli olan risk azaltmak. Bin 481’den bin 443’e gerileyen altın karşısında yüzde 50 alım yaparak riski azaltmak gibi. Ben yüzde 50 için bekliyorum."

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz kararı sonrası piyasalarda geçici bir geri çekilme olabileceğini belirterek hem gram altın hem de dolar kuru için flaş tahminlerde bulundu. Piyasalarda yükselişlerin devam edeceğini belirten Memiş, şunları söyledi:

"Yabancı para birimlerinde, altın ve gümüşün gram fiyatlarında kısa vadeli düşüş öngörümü önceden belirttiğimi anımsatmak isterim. Dolar/TL kurunda 22,80 lira seviyesini takip edeceğim. Yüksek bir faiz artırımı gelir, piyasalarda iyimserlik artarsa 21,80 lira seviyesi bile görülebilir. Önce 22,80’ni takip etmek gerek. Dolar/TL kuru başı çektiğinden diğer yabancı paralarda da değer kayıpları görülebilir.

GRAM ALTIN İÇİN BOMBA RAKAM
Gram altın da 1400-1450 lira, gram gümüş de 16,50-17,00 lira aralığını takip edeceğim. İki hafta önce yarına hazırlık yapan, TL’de bekleyenlerin iyi karar verdiğini gördük. Bu düşüşlerin geçici olacağını, rehavete kapılmaması gerektiğini, TL’de alım için bekleyenlerin bu fırsatların kalıcı olmayacağını bilmesi gerekir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön