28 / 04 / 2024

Altında yükseliş hızla devam ediyor! Altının ons fiyatı tüm zamanların rekor seviyesinde

Altında yükseliş hızla devam ediyor! Altının ons fiyatı tüm zamanların rekor seviyesinde

Altın fiyatlarında artış devam ederken, haftanın son işlem gününde de yeni altın zirve seviyelere geldi. Buna göre altının ons fiyatı üç ayın, gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesini yakladı. İşte ayrıntılar...



Altın fiyatları, Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün yapmış olduğu açıklamasındaki mesajlara rağmen, jeopolitik risk etkisi ile artışıno devam ettiriyor. Altının ons fiyatı, 1991 dolara yükselerek 20 Temmuz 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Buna göre ons altındaki yükselişin etkisiyle gram altın da, tarihi zirvesini yakalayarak 1792 Türk Lİrası'na yükseltti. Üç ayın en yüksek seviyesinde işlem görmeyi sürdüren ons altın; saat 17.30 itibarı ile yüzde 0,72 yükselişle 1988 dolarda işlem görüyor. Yine altının ons fiyatında teknik açıdan, 2000 ve 2020 seviyeleri direnç, 1970 ve 1950 puan destek konumunda bulunuyor.

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE

Ons altın ve dolar/TL'nin değerine göre hesaplanan gram altın ise, tüm zamanların en yüksek seviyesini 1792 Türk Lirası'na taşıdı. Gram altın, Türkiye piyasalarının kapanış saatinde yüzde 0,88 prim yaparak 1786 Türk Lirası'ndan alıcı buldu. Şu dakikalarda çeyrek altın 2 bin 940 Türk Lirası, Cumhuriyet altını da 12 bin Türk Lirasu'ndan işlem gördü.

FED BAŞKANI'NIN MESAJLARI PİYASAYI BASKILADI

Fed Başkanı Powell, ekonomik ilerlemenin ve iş gücü talebinin dayanıklılığını gösteren son verileri dikkatle izlediklerini kaydederek, büyümenin sürekli olarak trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına dair ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını yapılabilmesini kaydetti. Ayrıca tahvil faizlerindeki artışa da değinen Powell, "Yüksek tahvil faizlerinin, yüksek enflasyon beklentisi veya beklenen faiz artışı konusundan kaynaklanmadığı görüşündeyim" ifadelerini kullandı. Powell, tahvil faizlerindeki yükselişin finansal koşulları sıkılaştırdığını da kaydetti.

Altında yükseliş hızla devam ediyor! Altının ons fiyatı tüm zamanların rekor seviyesinde

ALTININ KİLOGRAM FİYATI 1 MİLYON 781 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 1 milyon 781 bin liraya çıktı. Altın piyasasında, en az 1 milyon 781 bin lira, en yüksek 1 milyon 847 bin 700 Türk Lirası gören standart altının kilogram fiyatı, günü yüzde 0,6 yükselişle 1 milyon 781 bin liradan kapattı. KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 3 milyar 886 milyon 616 bin 126,24 Türk Lirası, işlem miktarı ise 2.169,65 kilogram oldu.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Altın gaza bastı! Gram altın, çeyrek altın fırladı! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 26 Ekim 2023 altın fiyatları


Geri Dön