17 / 05 / 2024

Altın'da zirveye çıkıyoruz! Şubat ayı ithalatı dudak uçuklattı

Altın'da zirveye çıkıyoruz! Şubat ayı ithalatı dudak uçuklattı

Türkiye ekonomisi geçtiğimiz aydan itibaren bir senelik zamanda 55.4 milyar dolar cari açığa sebep oldu. Son 10 senenin rekor cari açığında altın ithalatının şubat ayında geçen senenin  ayına göre tahminen 12 katlık bir yükselişle 4.4 tondan 57.4 tona yükseldi.



'ENFLASYONİST VE BELİRSİZLİK HAKİM'

Altın ithalatı ocak ayında 68.3 ton, şubat ayında ise 57.4 tona çıktı. Uzmanlar Merkez Bankası’nın rezerv türlendirmek istemesinin, enflasyonist ve belirsizliğin hüküm sürdüğü dönemde altının “güvenli liman” olarak onaylanmasının yanında mücevher ihracatındaki yükselişin de aşırı talepte tesirli olduğunu ifade ediyorlar.

Fakat altın ithalatı alınan tedbirlerle mart ayında son dokuz aylık zamanın en az düzeyi olan tesiriyle 26.7 tona düşüş yaşadı.

Altın da zirveye çıkıyoruz! Şubat ayı ithalatı dudak uçuklattı

OCAK CARİ AÇIĞI REVİZE EDİLDİ

Bloomberg anketine müdahil olan ekonomistlerin beklentisi şubatta cari açığın 8 milyar 450 milyon dolar olarak olması yönündeydi. Bu arada ocak ayı cari açığı tüm dönemlerin en çok aylık rakamı olan 10 milyar dolara revize edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön