27 / 04 / 2024

Altındağ'da geniş çaplı yıkım gerçekleşti!

Altındağ'da geniş çaplı yıkım gerçekleşti!

Altındağ'da geniş çaplı yıkım gerçekleşti. İlçeyi daha modern bir hale getirmek için gece gündüz çalışan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı mücadelesini sürdürüyor.



Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, göreve geldiği günden itibaren Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkarak, modern yaşam alanları oluşturmaya verdiği önemi gözler önüne serdi. 

Altındağ'da yıkımın adresi bu kez "Solfasol" olarak bilinen bölge oldu. 


Altındağ Belediyesi, bölgede 60 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Bu bölgede daha önce yaklaşık 2 bin kaçak yapıyı ortadan kaldıran Altındağ Belediyesi, imar planlarına göre okul, yol, park ve diğer sosyal donatı alanlarının yerinde bulunan gecekonduları ortadan kaldırdı. 


Yıkımlar hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki "Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin evinin de olduğu bu alanda yaptığımız yıkımları kararlı bir biçimde gerçekleştirdik. Bu kadar önemli bir alana böyle bir görüntü asla yakışmıyordu. Terk edilen gecekondularda madde bağımlılarının yaşadığı, uygunsuz davranışlar gerçekleştirildiği ihbarları alıyorduk. Bu nedenle çalışmalarımızı burada hızlandırdık. Çok yalanda ise buralarm hızlı bir biçimde değiştiğine tanıklık edeceğiz." dedi. Gecekondu yıküan bölgelerde kısa sürede büyük bir değişimin başlayacağım belirten Başkan Tiryaki, park, okul, hastane ve spor alanlarına büyük önem verdiklerini söyleyerek, bu bölgeleri işgal eden tüm harabe yapüarm çok hızlı bir biçimde yıkılacağı müjdesini verdi. Vatandaşlarm yaşanılan çevreden asla ayrı tutulamayacağım sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki "Altındağlı hemşehrüerimin daha sağlıklı koşullarda yaşaması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz." dedi. 

Vatandaşlara karşı sağduyulu bir tavır sergileyen Altındağ Belediyesi'ne bağlı ekipler, yıkımlarda aldığı önlemlerle de halk sağlığına verdiği önemi ortaya koydu. Mahalle sakinleri ise ahlaka uygun olmayan davranışların sergilendiği harabe yapılarm yıkılmasıyla rahat bir nefes aldı. 


Mahalle sakinlerinden Rızvan Ünsal, yıkımlardan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Ahlaka uygun olmayan her türlü davranışın bu gecekondularda görüldüğüne dikkati çeken Ünsal, mahalleli olarak birçok sorunla karşüaştıklarını düe getirdi. Ünsal, yıkımların mahalle için hayırlı olduğunu vurguladı ve ekledi: "Bu kaçak yapüarda uyuşturucu madde kullananlardan tutun da, fuhuşa kadar her türlü olayla karşüaşmak mümkündü. Gece geç saatlerde dışarıya çıkamıyorduk, korkuyorduk. Altındağ Belediyesi, bu durumun önüne geçmek için var gücüyle çalışıyor. Bunun farkındayız. Çoculdarımıza, torunlarımıza daha iyi yaşam alanları oluşturuyor. Çok teşekkür ederiz." dedi. 


Ankara Son Söz


Geri Dön