Altın & Dolar

Altındaki gizli tuzağa dikkat çeken ünlü ekonomist uyardı: Oyuna gelmeyin!

Para piyasalar uzmanı İslam Memiş altındaki gizli tuzağa değinerek, yatırımcıları uyardı. İşte Finans Analisti İslam Memiş’in o açıklamaları…


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Youtube kanalından, borsa, dolar, euro, altın gibi yatırım araçlarına ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. yaptı. Haber Global’den Ayşen Korkmaz imzalı habere göre Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcıları tuzağa karşı uyararak uzak durulması gerekenleri tek tek  açıkladı. 

İşte Memiş'in değerlendirmeleri şu şekilde: "Borsadaki sert düşüşleri gördük. Bizim Yol arkadaşlarımızla beraber beklediğimiz 9400 puan seviyeleri bugün nihayet gerçekleşti. Peki bu düşüşler kalıcı mı? Yeniden yükselişler ne zaman gelecek? Döviz tarafındaki tercihlerimiz nasıl olmalı? 

Altın ve gümüş fiyatlarında yeniden yükselişler var. Bu hafta beklediğimiz tuzaklar ne anlam taşıyor ve yatırımcılar nasıl bir karar vermeli.?

Borsa İstanbul 100 endeksi 9274 puan seviyelerine  kadar geriledi. 9 bin 274 puan seviyesinde resmi X hesabımdan, Instagram hesabımdan, bir uyarı yaptım. Kalan yüzde 25'imizi biz alıyoruz borsa ile ilgili artık sayfayı kapattık. Dönemi de kapattık. Bizim hedefimiz bu saatten sonra 12.000 puan seviyeleri ister 2 ay sonra ister 3 ay sonra olsun 12.000 puan seviyeleri radarımıza aldık ve beklemeye devam ediyoruz. 11.200 puan seviyelerinden itibaren başlatmış olduğum bu 9400 puan seviyesi ile alakalı öngörüm de bugün gerçekleşmiş oldu. Artık 12.000 puan seviyesine kadar sessiz kalacağız işimize bakacağız. Biz borsa tarafındaki bu sayfayı artık bugün itibarıyla kapattık. Borsa tarafındaki o beklediğimiz 9400 puan seviyelerini görmüş olduk.


Fakat bu hafta borsa tarafında bir ralli olacağı 10.000 puan seviyelerinin üzerinde atak gerçekleştiğine dair beklentimiz de vardı ajandamda. Çünkü kredi notumuz da artmıştı. Rezervlerimiz de artmaya devam ediyor. Borsa tarafında yaşanan söz konusu bu sert düşüşlere rağmen borsadaki yatırımcımızın kesinlikle üzülmemesi gerekli. Teknik olarak aşağıda doldurulması gereken ihlal edilmiş alanlar vardı. Bu alanlar da doldu artık. Borsanın yükselişine gönül rahatlığı ile bakabiliriz. Beklemeyi sürdürüyoruz borsada yüzde 30, yüzde 40 civarında zarar eden arkadaşların da sabırla beklemesi lazım.  Sessizce beklemeyi sürdürüyoruz.
Borsayla bu saatten sonra çok da ilgilenmiyoruz.12 puan seviyesi kenarda durmayı sürdürecek.


DOLAR KURU

Dolar kuru, resmi kur tarafında 33 lira 90 kuruş seviylerinde. Dolar TL kuru resmi kurla serbest piyasalardaki fiyat ile aynı. O aradaki makas aralıkları da kapandı. Soru şu benim elimde Türk Lirası var, ben bu elimdeki Türk Lirası  ile altın mı alırım gümüş mü alırım borsaya mı girerim dolar mı alırım ben elimdeki Türk Lirası  ile kesinlikle dolar, borsaya girerdim. Neden çünkü ons altın ve ons gümüş yaşanan manipülasyon fiyatlamaları bize çok kazandırmayacak. Biz beklemeyi sürdürüyoruz ve dolayısıyla doların şu anda ucuz olduğunu söyleyebilirim dolar ucuz olduğu gibi borsada dip seviyelerini artık benim nazarımda gördü.


EURO-DOLAR PARİTESİ

Euro-dolar paritesinde de 1.0950 daha aşağısını bekleyeceğiz. Sene sonuna kadar da biz Euro'dan çıkış yaptık artık 1.08 seviyelerinden yarısının altına geçmiştik. 1'e 12 seviyesinden de kalan Euro'muzu parite üzerinden dolara geçmiştik. Yani Euro'yu da boşalttık elimizde Artık Euro da yok. Ben Euro'ya bundan sonra negatif baktığım için Euro pozisyonunu da kapattık. Euro diye bir para sepetimizde artık yok. Ben Euro'ya negatif bakıyorum. Euro'da da düşüşler bekliyorum. Sene sonunda bu düşüşlerin parite tarafında ve Euro TL kurunda hızlanacağını tahmin ediyorum.


ONS ALTIN-GRAM ALTIN

Ons altın 2 bin 551 dolar seviyelerinde  Bu haftaki uyarılarım da 2 bin 530 dolar seviyelerine  kadar yükselecek. Oradan yeniden  geriye gelecek fakat burada büyük bir tuzak var. 2 bin 470 devamında 2 bin 420 dolar seviyeleri ile alakalı beklentimiz vardı. Her ne kadar 2 bin 530 dolar seviyesi bugün yukarı yönlü kırılsa bile  2 bin 550 dolar seviyesi karşımızda olsa da bizim ajandamızda biz ne yazdıysak o 2 bin 470-2 bin 420. Sessizce beklemeyi sürdürüyorum.  Bana gelse bugün birisi dese ki 250 dolar seviyesinden ons altın alır mısın, hayır kesinlikle almam derim. Gram altın alır mısın, hayır kesinlikle almam. Gram altın için onsu takip edin. Benim her zaman söylediğim budur. Ama ons altın tarafındaki düşüş yönlü öngörüm sürdüğü için ben bu tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi devam ettiriyorum. Sene sonu ile alakalı 3 aylık bir süreç var önümüzde. 2 bin 600-3 bin dolar seviyeleri ile alakalı beklentim yine geçerli fakat aşağıda 2 bin 420- 2 bin 470 dolar seviyeleri ile alakalı ihlal edilmiş alanlar var. O nedenle biz dolarda beklemeyi sürdürüyoruz.
 

 

Altında rekor göründü! Gram altın Kapalıçarşı'da 2 bin 856 TL oldu! 14 Eylül 2024 altın fiyatları

Türkiye Belediyeler Birliği’nin deprem raporu ağızları açık bıraktı: Fay hattı imara açılmış!

Konut piyasasında rüzgar tersine dönüyor! Ev fiyatlarındaki artış durdu!