03 / 05 / 2024

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...



1 YIL TUTANA İADE

Yurtdışından ülkeye giren varlıklar banka ya da aracı kurumlarda açılacak hesaplarda en az bir yıl tutulur ise uygulanması gereken vergi oranı sıfır olarak görülecek ve ödenen vergi bildirim sahiplerine iadesi yapılacak. Başvuru yapılacak vergi dairesi, kesintiyi yapan banka ya da aracı kurum merkezinin bağlı bulunduğu vergi dairesi olmuş olacak. Bildirim yapan kişilerin nakden iade talebinde bulunabilecekleri gibi, vergi borçları için ise mahsuben iade talebi de yapabilecekler. Mahsuben iade talebi tebliğin ekinde yer alan formun eksiksiz bir şekilde vergi dairesine verildiği tarih esas alınmış olarak, yerine getirilecek. Bildirim sahibine iade yapılabilmesi içinse bildirilen varlıkların değeri ile hesaplanan vergilerin vergi sorumlularınca ödenmiş olması zorunlu olacak.

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.35'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Kira fiyatlarında müjdeli haber! Ev sahipleri artık Türk kiracı istiyor! Eski günlere geri dönüyoruz

Akaryakıtta son dakika indirimi! Motorine indirim geldi! BP, Opet, Total, Shell 10 Ağustos akaryakıt fiyatları

Dolar 70 lira olacak! Ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi! Yatırımcılar ve vatandaşlar tedirgin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön