19 / 05 / 2024

Altını gelecek 6 ay boyunca büyük bir tehlike bekliyor! 

Altını gelecek 6 ay boyunca büyük bir tehlike bekliyor! 

Heraeus tarafından yayımlanan ‘Paladyum Standardı 2022’ raporunda değerli metalleri gelecek altı ayda zorlu bir yolun beklediğine vurgu yapıldı.



ALTIN AYILARI KIŞ UYKUSUNA YATMAYA NİYETLİ GÖRÜNMÜYOR

Dünya Gazetesi'nden Evrim Küçük'ün aktardığına göre, ABD'deki yüksek enflasyon verilerinin altın fiyatlarını düşürmesinin ardından Fed'in gelecek haftaki toplantısında faizleri 100 baz puan artırabileceği konuşuluyor. Spot altın fiyatı dün sabah son 2 senenin en düşük seviyesi olan bin 660 dolar/ons seviyesini gördü. Credit Suisse'in stratejistleri, 1.680’in kırılmasının daha fazla satışı tetikleyeceği uyarısı yapıyor. Stratejistler, bir sonraki desteğin 1.618 dolara kadar kayabileceğini, daha sonra 1.560 dolar ve sonunda 1.451 dolara varan satışların mümkün olabileceğini öngörüyor. Uzmanlar, yükselmeden önce 1.720 doların kırılması gerektiğini söylüyor. Societe Generale, ‘altın ayılarının henüz kış uykusuna yatmaya hazır olmadığını’  belirttiği raporunda altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerine dikkat çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön