05 / 05 / 2024

Altını olan dönüp bir daha baktı, bunu gören inanamadı! İşte 20 Temmuz 2023 altın fiyatları...

Altını olan dönüp bir daha baktı, bunu gören inanamadı! İşte 20 Temmuz 2023 altın fiyatları...

Altın fiyatları, dolar kurunun ve ons altının etkisiyle dalgalanmaya devam ediyor. Bugün ons altın, en yüksek 1.987,52 dolar ve en düşük 1.975,95 dolar seviyelerini gördü. Peki, gram altın ne kadar? İşte ayrıntılar...



Bugün, yatırımcılar tarafından merakla takip edilen altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın, yarım altın gibi farklı türlerle anlık olarak takip ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasının ardından altın fiyatları bugün önemli bir konu haline geldi.

Küresel piyasalarda ABD dolarının zayıf seyretmesi, ons altının güç kazanmasına neden oldu. Bu durum gram altın fiyatlarını da etkiledi ve altın yatırımcıları için güvenli liman olarak görülen gram altın, tarihi yüksek seviyeye ulaştı. İç piyasadaki döviz kurlarındaki volatilite de gram altını destekledi.

 Altını olan dönüp bir daha baktı, bunu gören inanamadı! İşte 20 Temmuz 2023 altın fiyatları...

Yatırımcıların gözü Merkez Bankası'nın son faiz kararı sonrasında altın fiyatları ve dolar/TL'de. Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, faiz kararının ardından dolar kurunun 30-31 TL arasında olacağını öngörüyor. Ayrıca, gram altın fiyatının ise 2.000 TL ve üzerine çıkabileceğini belirtiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı kamuoyuna duyuruldu. Faiz oranları yüzde 15'ten 250 baz puanlık artışla yüzde 17,50'ye çıkarıldı. Bu kararın ardından dolar/TL güne 26,78 TL seviyesinden başlamış ve faiz kararı sonrasında 26,92 TL'den işlem görmeye başlamıştır. Euro/TL ise 30 TL'den başlayarak 30,22 TL'den alıcı bulmuştur.

Borsa İstanbul da faiz kararı sonrasında yükselişe geçmiştir. Daha önce 6628 puan olan BIST 100 endeksi, 6677 puana yükselerek tüm zamanların en yüksek günlük zirvesini görmüştür. Saat 14.22 itibarıyla ise yüzde 1,38'lik kazançla 6659 puan seviyesindeydi.

Peki, altın fiyatları ne durumda? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön