05 / 05 / 2024

Altını olan zil takıp oynayacak! Resmen geri dönen Çin dopingi fiyatları daha da uçuracak!

Altını olan zil takıp oynayacak! Resmen geri dönen Çin dopingi fiyatları daha da uçuracak!

Artık hemen her saat yeni rekorlar kıran altın yatırımcısını çok sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Yaklaşık 3 yıldır kapalı olan Çin altın piyasasına yeniden geri dönüyor. Uzmanlar, bu haberin fiyatları çok daha yukarı taşıyacağına hemfikir!



Son dönemde hep yeri rekorlarla ismini duymaya başladığımız altında fiyatları çok daha yukarı taşıyacak yeni bir gelişme yaşandı.

Küresel piyasada doların zayıflamasının yanı sıra, Çin’in de altın piyasasına yeniden dönüşü ve ABD'de düşen enflasyon nedeniyle faiz artışlarının zayıflayacağı beklentisi, altın fiyatlarının daha da yukarı doğru ivmelenmesine yol açacağı bildirildi.

Altını olan zil takıp oynayacak! Resmen geri dönen Çin dopingi fiyatları daha da uçuracak!

Ekonomi gazetesinden Evrim Küçük’ün haberine göre, 2022 senesinin kasım ayından ayından bu yana yaklaşık 250 dolardan fazla prim yapan ons altın, 1.884 dolar seviyesini test etti.

Uzmanlar, enflasyonun gerilemesi halinde altın fiyatının 1.900 dolar/ons seviyesini test edeceğini tahmin ediyor.

Bunun dışında altının yukarı doğru ivmelenmesini tetikleyecek diğer faktörler ise, Dolar Endeksi’nin 103 seviyesinin altına gerilemesi ve Çin Merkez Bankası’nda artan altın rezervleri ons altında boğa sinyallerini artırıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön