18 / 05 / 2024

Altını olan zil takıp oynayacak! Resmen geri dönen Çin dopingi fiyatları daha da uçuracak!

Altını olan zil takıp oynayacak! Resmen geri dönen Çin dopingi fiyatları daha da uçuracak!

Artık hemen her saat yeni rekorlar kıran altın yatırımcısını çok sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Yaklaşık 3 yıldır kapalı olan Çin altın piyasasına yeniden geri dönüyor. Uzmanlar, bu haberin fiyatları çok daha yukarı taşıyacağına hemfikir!



2 BİN 300 DOLAR TAHMİNİ!

Altının yakın geleceği ile ilgili yorum yapan SKCharting baş teknik stratejisti Sunil Kumar Dixit, enflasyondaki gerilemenin altını 1.900 dolara götüreceğini iddia ederken, Credit Suisse de, altın fiyatlarının tüm zamanların zirvesi 2.072 dolar/onsa erişmesi halinde, yeni bir ralli başlatarak 2.300 dolara tırmanabileceğini tahmin ediyor.

Altını olan zil takıp oynayacak! Resmen geri dönen Çin dopingi fiyatları daha da uçuracak!

ÇİN 3 SENE SONRA GERİ DÖNDÜ!

Altın fiyatlarını yukarı taşıyacak en önemli faktörlerden biri de Çin’in altın piyasasına yeniden dönüşü.

Çin Merkez Bankası, geçtiğimiz senenin kasım ayında peş peşe altın alımı yapmış ve rezervine 32 ton daha altın ilave ederek, 2019'dan bu yana ilk resmi altın alımını gerçekleştirmişti.

2022 senisi aylık ortalama alımlarının üç katı büyüklüğünde altını rezervine katan bankayla ilgili son istatistikler de, rezervlerin sene sonuna kadar 30 ton daha artmasıyla birlikte satın almanın art arda ikinci ay devam ettiğini teyit ediyor.

Ülkenin toplam resmi altın rezervi, Ekim ayının sonundaki 1.948 tondan yüzde 3.2 artışla şu anda yaklaşık 2.010 ton seviyesinde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön