16 / 06 / 2024

Altını olanlar dikkat! Bu yöntemi kullananlar artık zarardan da kurtulacak

Altını olanlar dikkat! Bu yöntemi kullananlar artık zarardan da kurtulacak

Yatırım için altını tercih eden vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. İşte altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren o detay…



ALTIN YATIRIMCILARI DİKKAT!

Kazançlarını değerlendirmek için farklı arayışlar içerisinde olan vatandaşlar genellikle altını tercih etmekte. Altın yatırımı yapan kişilerin zarar riskini azaltmak için önemli adımlar geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda altın hesabında Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına dönüşümü olacak.

31 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’nin ilk sayısı kapsamında altın yatırımı yapan vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Kalkınma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ yayımlandı.

Atılan adımlar kapsamında vatandaşların elinde bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. Konu hakkında açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan Nebati, döviz kurlarına yönelik yapılan Kur Korunmalı TL Mevduat uygulamasından sonra bu kez de altın hesaplarına yönelik bir düzenleme yapıldığını aktardı.

Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarla birlikte dolar seviyesini dengelediklerini dile getiren Bakan Nebati, altın hamlesiyle de benzer bir istem izleneceğini belirtti. Bakan Nebati, gece yarısı yayımlanan tebliğ kapsamında altın yatırımcılarını ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldığını aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön