16 / 06 / 2024

Altını olanlar dikkat! Bu yöntemi kullananlar artık zarardan da kurtulacak

Altını olanlar dikkat! Bu yöntemi kullananlar artık zarardan da kurtulacak

Yatırım için altını tercih eden vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. İşte altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren o detay…



ALTINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Altın cinsinden mevduat hesabı açan ya da katılım fonu hesaplarında dönüşüm yapılan TL mevduatları için stopajın sıfırlandığı duyuruldu. Altın bozdurarak ekonomiye katkı sağlayan kişilerin zarar riskine karşı korunduğu aktarıldı. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla atılan adımlar kapsamında TL'ye dönüştürülen hesapların stopaj oranının %0 olduğu vurgulandı.

Vatandaşların bankadan ya da kuyumculardan altın bozdurmak istediğinde alım satım farkı nedeniyle zararı uğradığı belirtildi. Alınan yeni önlemler kapsamında Bu durumun ortadan kalktığı ifade edilirken zarar söz konusu olmayacak ifadeleri dile getirildi. Vatandaşlara verilecek olan sertifika ile altın güvence altında tutulurken aynı zamanda ekonomiye de kazandırılmış olacak. Altın fiyatları yükseldiğinde ise vatandaşların kar payı kazanma hakkı doğacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön