18 / 05 / 2024

Altını olanlar hayal kurmayı bıraksın! İslam Memiş; ciddi anlamda zarar edersiniz!

Altını olanlar hayal kurmayı bıraksın! İslam Memiş; ciddi anlamda zarar edersiniz!

İslam Memiş’ten yeni uyarı. Merkez Bankası'nın bugünkü 50 baz puan faiz indirime gideceğini önceden tahmin uzman isim bu seferde gram altını olanları uyardı. İşte detaylar!



HAZİRAN SONUNA DİKKAT ÇEKTİ

"Piyasalar tatsız tuzsuz" diye söze başlayan İslam Memiş'in güncel piyasa değerlendirmesi yaptı. İşte öne çıkanlar;

"Piyasaların son iki haftadır ne tadı ne de tuzu yok. Yeni bir hikâye arayışında olduğunu söyleyebilirim piyasaların. FED'i konuşmaktan sıkıldı piyasalar. Tahminim şu yönde, ben FED'in iki kez ayrı ayrı 25 baz puan faiz artırımı yapacağını düşünüyorum. Haziran ayına kadar bu süreci sürdürebilirler. Beklentileri yerine getiremeyen enflasyon yüksek kaldığı için bu süreci mart ayına kadar değil de hazirana kadar devam ettirebilirler. Ama eninde sonunda her şeyin bir sonu olduğu gibi FED tarafındaki faiz artırımının da mutlaka bir sonu olacaktır."

GRAM ALTINDA MAKAS ARALIĞI UYARISI

Ons altın ve gram altına dair de değerlendirmede bulunan İslam Memiş şunları söyledi;

"Altının ons fiyatı 1828 dolar seviyesinde bulunmaktadır. 1820 devamında 1790 dolar destek seviyeleri var. 1790 dolar destek seviyesi çalışabilir teknik olarak, burayı önemsenmeli. Ama 1790'lı rakamlar önümüzdeki aylara baktığımızda iyi fırsatlar olarak görüyorum. Orta ve uzun vade için düşük kalmaya devam ediyor. 1860 dolar ise direnç seviyesi. Jeopolitik riskler, gerginlikler, enflasyon ve belirsizlik masada kalmaya devam ediyor. Bir iştah yok, hızlı bir şekilde toparlanan değil de içe dönük bir piyasa ve hikâyeye ihtiyacı var. Putin'in ulusa seslenişi de önemliydi ancak medyada çok yer almadı. Avrupa'yı hedef gösteren yaptırım kararlarını hedef alan söylemlerde bulundu. Piyasalar sıkıştı ve bekleme süreci devam ediyor.

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Şubat 2023 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön