03 / 05 / 2024

Altını olanlara kötü haber geldi

Altını olanlara kötü haber geldi

Altını olan vatandaşlara kötü bir haber geldi. Altın piyasasında her şey sil baştan. İşte detaylar...



Altını olan vatandaşlar altın piyasasındaki son durumu merak ediyor. Altını olan vatandaşlara ise son olarak kötü bir haber geldi. 

ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, ekonomik aktivitenin beklentilerin üzerinde güçlü kaldığına işaret ederken, bu durum ABD Merkez Bankası'nın (FED) nihai politika faizini nerede belirleyeceğine yönelik soru işaretlerini artırıyor.

FED'in gelecek ay yüzde 90 ihtimalle politika faizinde değişikliğe gitmeyeceği fiyatlamaları güçlü kalmaya devam etse de yılın geri kalanında hangi adımları atacağı belirsizliğini koruyor.

Bu gelişmeler sonrası Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre, İsviçreli banka UBS analistleri tarafından geçilen bir müşteri notunda yıl sonu altın fiyatları tahmini düşürüldü.

Aralarında Wayne Gordon'un da bulunduğu UBS analistleri geçtikleri bir müşteri notunda yıl sonu altın tahminini ons başına yüzde 7 düşürerek 1950 dolara çekerken önümüzdeki yıl ise nominal bir rekor değere ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Banka ABD ekonomisiyle ilgili öngörülerini de değiştirerek daha önce hafif resesyon beklentisini 'yumuşak iniş'e çevirdi. Geçilen notta daha önce 2023 sonu olarak öngörülen faiz indirimlerinin ise 2024 ikinci çeyreğinden önce beklenmediği kaydedildi.


Geri Dön