28 / 06 / 2024

Altının 2026 yılında ne kadar olacağı açıklandı, rakamı görenler inanamadı!

Altının 2026 yılında ne kadar olacağı açıklandı, rakamı görenler inanamadı!

2000'den bu yana yıllık ortalama getirisi yüzde 9.5 şeklinde olan ‘güvenli liman’ altın adeta durdurulamıyor. En son Citibank, “6 ila 18 ay içinde 3 bin dolar” öngörüsünde bulunmuştu. Peki altın ne kadar olacak? 



Bugünlerde küresel ekonomistlerin tek gündemi yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın. Dünya'dan Emre Ergül imzalı habere göre İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümü ve Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi sinyalleri, altını tarihi zirve olan 2 bin 450 dolara yükseltti. Akıllardaki tek soru şu: “Bu senenin başından bu yana yüzde 16 artış gösteren altın fiyatının çıkışı devam eder mi?” Citi analistlerine göre “Evet.” Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Amerikan bankasının uzmanları, altın fiyatlarının 6 ila 18 ay içinde 3 bin doları göreceği tahminlerini yayınladı.

CBS Televizyonu da Citi’nin söz konusu bu öngörüsünü tartışmaya açtı: Sterling Foundation Management'ın kurucusu ve CEO'su Dr. Roger D. Silk, bunun “Olası” olduğunu belirterek "Fakat bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin zamanlaması ve ne zaman olacağı henüz bilinmiyor. Bu meseleye tarihsel bir bakış açısıyla bakmak gerekiyor." 

APMEX'in İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Direktörü Patrick Yip, "2000'den  bu yana altının ortalama yıllık getirisi yüzde 9.5 şeklinde oldu. Eğer altının performansı tekrarlanırsa, bundan üç sene sonra altın için 3 bin doları görebiliriz" diyerek, yeşil ışık yaktı.

Altının 2026 yılında ne kadar olacağı açıklandı, rakamı görenler inanamadı!

Amerikan Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün kıdemli ekonomisti Peter C. Earle de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "ABD ekonomisinin yavaşladığına dair işaretler, jeopolitik gerilimler, bu senenin sonlarına doğru sert geçebilecek bir seçim ve bir avuç başka joker kart göz önüne alındığında, önümüzdeki yolu tahmin etmek neredeyse imkansız" değerlendirmesini yaparken; “Ancak” diyerek ekledi: "ABD vatandaşlarının önümüzdeki 12 ayda karşı karşıya kalacağı, uzun süredir olduğundan daha çok ve daha büyük belirsizlik kaynakları var. Bu da altın fiyatı için iyi bir gelişme gibi görünüyor.” 

Coral Gables Trust'ın Başkanı ve Yatırım Sorumlusu Michael Unger’in konu ile ilgili görüşü de şu şekilde: "Teknik açıdan bakıldığı zaman altın 2 bin 500 dolarlık kilit direnç seviyesine yaklaşıyor. Altın fiyatı 2 bin 500 doları geçip bu seviyede kalırsa, fiyat dinamikleri konusunda daha fazla netliğe sahip olacağız ve ivmenin sürdürülebilir olup olmayacağını daha iyi değerlendirebileceğiz.

Altında yaşanan yükselişler sonrası, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimleri olabilir. Merkez bankalarının altına olan talebi ve jeopolitik gerilimler gibi faktörlerle birleştiği zaman altının maliyetlerini artırabilir. Bu temel faktörlerin ileriye dönük şekilde muhtemelen güçlendiğini görsek de, altının fiyatının ons başına 3 bin doları geçebileceği belirli bir zaman dilimini belirlemek çok zor."

15 BİN DOLARLIK TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Altın için en sert tahmin Amerikalı ekonomist Jim Richards’ten geldi. “Currency War,” “The Death of Money” ve “The New Case for Gold” isimli kitapların yazarı olan Richards, daha önce yaptığı “2026'da altının fiyatı 15 bin dolar olacak” tahminini yükseltti ve dün “27 bin dolar olacak” ifadelerini kullandı. Bitcoincom’a önemli açıklamalar yapan Amerikalı yatırımcı, "Daha önce altının 2026 yılına kadar 15 bin dolara ulaşabileceğini söylemiştim. Ben bugün bu tahmini güncelliyorum. Son tahminim altının aslında 27 bin doları aşabileceği şeklinde. Bunu dikkat çekmek ya da insanları şok etmek için söylemiyorum. Bu bir tahmin de değil; titiz bir analizin sonucu. Elbette bunun olacağının garantisi de yok. Fakat söz konusu bu tahmin, diğer birçok bağlamda doğruluğu kanıtlanmış mevcut en iyi araç ve modellere dayanıyor” dedi.

 

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Kurban Bayramı ikramiyesini bekleyenler dikkat! Kimlere ikramiye verilecek? Dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Ev sahibi ile tartışan kiracı çıldırdı! Doğalgaz vanasını açtı, ev patladı!


Geri Dön