16 / 05 / 2024

Altının çağı kapanıyor mu? Sadece bir gramı bile trilyon değerinde! Elinde olanlar yaşadı!

Altının çağı kapanıyor mu? Sadece bir gramı bile trilyon değerinde! Elinde olanlar yaşadı!

Altın dışında değerli birçok maden bulunmaktadır. Eğer elinizde bunlardan biri varsa zengin olabilirsiniz. İşte detaylar!



Pırlanta

Bilindiği üzere dünyanın en sert maddesi olarak bilinen pırlanta oldukça zor bulunan ve değerli madenlerden biridir. Bu değerli maden pırlantanın 1 gramı dahi 55 bin dolar değerinde. Pırlanta saf karbondan meydana gelir.

Antimatter

Sıradaki seçeneğimiz ise bulunması imkansız sınırında olan Antimatter maddesi dünya üzerinde yer alan en pahalı madde olarak bilinmektedir. Yalnızca 1 gramının fiyatı 62 trilyon dolar seviyesinde yer alır. Yapılan araştırmalar neticesinde ilerleyen zamanlarda bu maddenin uzay yakıtı olarak kullanılabileceği

Kaliforniyum 252

Bir diğer seçeneğimiz ise kaliforniyum 252 maddesinin bir gramı 27 milyon dolara seviyesine tekabül ediyor. 1950 yılında keşfedilen madde en değerli madenlerden birisi olarak bilinmektedir.

Kuyrukluyıldız Tozu

Kıymetli  maddeler sıralansa, dünya üzerinde yer alabilen bir diğer en pahalı madde de kuyrukluyıldız tozudur. Yapılan araştırmalara göre oldukça değerli olan bu kuyrukluyıldız tozunun yalnızca bir gramı 28 milyar euro olarak belirlendi. Kuyrukluyıldız tozu 'Stardust' uydusu tarafından taşındığı bilinir. Yapılan araştırmalar neticesinde de "Wild II" isimli kuyrukluyıldızdan alınan tozun değeri ise uzmanları şaşkınlığa uğramasına neden oldu.

Tritium

Tritium maddesinin bir gramı da 30 bin dolar seviyelerindedir. Peki ülkemizde bu madde bulunuyor mu?  Çok sık bulunmayan maddelerden birisi olan Tritium genellikle yapı içerisinde bulunan 'Çıkış' işaretlerinde kullanılmaktadır.

Painite

Nadir olan diğer bir madde painite de çok nadir bulunan bir borat mineralidir. Painite maddesinin 1 gramı 9 bin dolar değerindedir. Borot minerali olarak da bilinen painite içinde yer alan demir miktarına bağlı olarak farklı renklerde kişilerin karşısına çıkmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön