17 / 05 / 2024

Altının efendisi peş peşe tarih verdi! Altında son dakika rakamlarını duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen bir göz atın!

Altının efendisi peş peşe tarih verdi! Altında son dakika rakamlarını duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen bir göz atın!

Altın fiyatlarının neden düşüşe geçtiğiyle ilgili açıklamalarda bulunan ve Altının Efendisi olarak bilinen Finans Analisti İslam Memiş, peş peşe tarih verdi...



Altın fiyatlarında dalgalı seyir hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta kapanışını rekor ile gerçekleştiren altın fiyatları, yeni haftaya büyük bir düşüş ile başlamıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Merkez Bankası kararı sonrası toparlanmaya geçen altın fiyatlarıyla ilgili uzman isminden yatırımcılara peş peşe bazı uyarılar geldi. Diğer bir taraftan gram altın ile ilgili yeni rekor tahmini yapıldı.

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarının neden düşüşe geçtiğiyle ilgili açıklamalarda bulunan ve Altının Efendisi olarak bilinen Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatları ons bazında Fed'in politikalarından dolayı düşüşe geçtiğini dile getirerek, Fed'in faiz artırması ve faiz artırımının süreceği sinyalinin verilmesinden dolayı dolar değer kazandığını dile getirdi.

Altının efendisi peş peşe tarih verdi! Altında son dakika rakamlarını duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen bir göz atın!

Doların karşısında euro, sterlin, altın, gümüş gibi yatırım araçlarının değer kaybettiğini dile getiren İslam Memiş, dolar endeksi yükseldiği için altının ons fiyatında bir gerileme gerçekleştiğini o yüzden gram altının ons altın fiyatında yaşanan gerilemeden dolayı olumsuz yönde etkilendiğini dile getirdi. İslam Memiş yaptığı açıklamada hem ons altın tarafında hem gram altın tarafında düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmediğini de söyledi.

BU SEVİYE ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI MI?

Yaptığı açıklamada altın fiyatlarında bu seviyelerin alım fırsatı olduğunu dile getiren İslam Memiş, özellikle hem Birleşmiş Milletlerden hem IMF'den resesyon riski ile alakalı ciddi uyarılar geldiğini ve bunun yanında jeopolitik riskler ve küresel piyasalarda belirsizlikler arttığını kaydetti. Altın fiyatlarının baskı altında kalmasının çok sağlıklı gözükmediğini dile getiren İslam Memiş, sene sonuna kadar bu baskılanma devam edebilir ama bu düşüşler yatırımcısına alım fırsatı sunduğunu belirtti. İslam Memiş, altın fiyatlarına rüzgar tersine döndüğü zaman alım fırsatı vermeden agresif yükselişine başlayabileceğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön