29 / 04 / 2024

Altının kilogramı 1 milyon 787 bin liraya geriledi

Altının kilogramı 1 milyon 787 bin liraya geriledi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 1 milyon 787 bin liraya kadar geriledi. İşte ayrıntılar...



Altın piyasasında, en az bir milyon yedi yüz bin lira, en yüksek b,r milyon yedi yüz doksan dört bin altı yüz lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü yüzde 0,4 azalışla bir milyon yedi yüz seksen yedi bin liradan tamamladı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi üç milyar iki yüz doksan dokuz milyon altı yüz kırk dört bin 37,74 lira, işlem miktarı ise 1.928,12 kilogram olarak gerçekleşti. Öte yandan diğer metallerde ise işlem gerçekleşmedi.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Yapı ve Kredi Bankası, Uğuras Kıymetli Madenler, Özak Kıymetli Madenler, Osmanlı Döviz ve Altın Yetkili Müessese, Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

Altının kilogramı 1 milyon 787 bin liraya geriledi

GRAM ALTIN, ÇEYREK ALTIN KAÇ TÜRK LİRASI?

Altının ons fiyatı, 16 Ekim 2023 Salı günü 1.911 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” bin yedi yüz on Türk Lirası, en yüksek “cumhuriyet altını” ise on bir bin beş yüz yirmi dokuz Türk Lirası.

Altın fiyatları, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yöneltmesi ve fiyatları 1,900 dolar olan kilit seviyenin üzerine çıkarmasıyla Cuma günü yüzde 3 yükselmesinin ardından satış baskısı altında kalarak bugün geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.65 azalarak 1,920.32 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD altın vali işlemleri yüzde 0.5 düşüşle 1,932.70 dolara geriledi.

Geçtiğimiz hafta ise ABD'de çekirdek enflasyon beklentilere paralel açıklanırken manşet enflasyonun beklentilerin üzerinde kalması tahvil faizlerinde yükselişe neden olmuş ancak ons altın bu baskıdan çok fazla etkilenmemişti. Ons altın kendini bin dokuz yüz doların üstüne taşıyınca yurtiçinde de gram altın fiyatları 19 Temmuz'dan bu yana en yüksek fiyatlamasını görerek bin yedi yüz yirmi dokuz Türk Lirası seviyesini test etti. Fiyatlamalar kur ve ons altın destekli gram altında pozitif yönü işaret ediyor.

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

Altında 'U' dönüşü! Gram altın 1.800 liranın altına geriledi! Altın yatırımcıları dikkat! 16 Ekim 2023 altın fiyatları


Geri Dön