04 / 05 / 2024

Altınlarınızı hemen saklayın! Öyle bir tahmin geldi ki uykularınız kaçacak!

Altınlarınızı hemen saklayın! Öyle bir tahmin geldi ki uykularınız kaçacak!

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) altın ve dolar üzerinde  etkileri devam ediyor. Altın fiyatları için Almanya'nın en büyüklerinden biri olan Deutsche Bank’taki ekonomistlerden uykuları kaçıracak yeni tahmin geldi. 



ALTINDA SON DAKİKA

Haftanın ilk işlem gününde ons altın tarafında yatay bir seyir izlenirken, 1830 – 1850 bandında işlem gördüğü ve günü 1838,50 dolar seviyesinden yatay bir seyirle tamamladı.  Altının ons fiyatı bu sabah saatlerinde 1837 dolar seviyesinde güne başladı.

Altınlarınızı hemen saklayın! Öyle bir tahmin geldi ki uykularınız kaçacak!

 Başta Fed olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarından gelen sıkılaşma adımları piyasalarda resesyon endişelerini tetiklerken, piyasalardaki risk algısının zayıfladığı ve güvenli limana olan talebin yükseldiği belirtiliyor. Analistler bu piyasa dinamiği içerisinde de ons altına yönelik talebin de görece güçlü seyretmesinin söz konusu olabileceğinin altını çiziyor. Dün 1025 liradan güne veda eden gram altın ise bu sabah 1024 liradan açılış yaptı. Altın fiyatları şu dakikalarda 1022-1032 lira arasında hareket ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön