30 / 04 / 2024

Altınok Öz Kartal'da vatandaşlara dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Altınok Öz Kartal'da vatandaşlara dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ''Deprem Dönüşüm ve Yerinde Dönüşüm'' çalışmaları kapsamında ilçede bulunan site sakinlerini bilgilendirmeye devam ediyor.



5588 Ada 394 parselde bulunan yapı malikleri ve 2871 ada 4 parselde bulunan Singer Blokları sakinlerini deprem dönüşümü ile ilgili bilgilendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bulundukları parsellerin imarları hakkında da kendilerine bilgi verdi. 5588 ada 394 parselde bulunan yapıların mevcut durumda dönüşümün sağlanmasının koşullanın anlatan ve Singer Blokları ile birleşmelerinin her iki parselin menfaatine olacağını belirten Başkan Öz: "Toplanın, aranızda anlaşın ve dönüşün. Bu sizlerin menfaatine" dedi. 


İsmimi kirletmeye niyetim yok 

Öz, vatandaşların müteahhitler ile ilgili sorduğu soruya: "Kartal Belediyesi. müteahhitlerle ilgili dayatma yapmaz! Benim tavsiyem, projenizi tek yapın, içinize sinsin. Ondan sonra, projenizi ister kendiniz yapın, isterseniz de miiteahlıite yaptırın. 63 yaşındayım, tertemiz Altınok' ismini hiçbir şekilde kirletmeye niyetim yok. Biz müteahhit konusunda sizleri yönlendirmeyiz!'' diye konuştu.


En bilgili belediyeyiz 

Site sakinlerine Kurtuluş Apartmanı örneğini veren Öz: "Kurtuluş Apartmanı örneği. Türkiye'de tektir. Banka kredisi çekip aralarından birine de 20 dairelik binayı yaptırdılar. Herkes, kendi numarasındaki daireyi aldı. İsteseler artı değer oluşturup binanın masrafını da çıkarabilirlerdi. Ayııı sayıda daire yaptılar ve taşındılar. Siz de böyle yapabilirsiniz. Bu konuda Türkiye'deki en bilgili belediye ve müdürlük Kartal Belediyesi'dir. Deprem Dönüşüm Müdürlüğümüz ve personeli. sizlerin her zaman yanında ve yardımınızdadır" şeklinde konuştu. Konuşmasını sürdüren Öz: "Planınız önümüzde, sizlerin verdiği ortak dilekçe ile ortadaki yol kalktı. Bizler, sizleri her konuda bilgilendireceğiz. Sizler de aklınıza takılan her soruyu sorun ki bilgiye doğru ulaştığınız zaman, sizlerin de işi kolaylaşmış olsun" ifadelerini kullandı. Öz konuşmasına şöyle devam etti: "Birleşmeniz halinde, her iki parselin de imar artışı olduğunu düşünüp ona göre karar verin. Herkesin kendi hakkına razı olması gerekir. Birlikte kazanmayı deneyeceksiniz. Bizim kimsenin malında gözümüz yok. Ben Kartal'ın 'Şehri eminiyim". Kartallılar bana bu kenti emanet etti ve bana verilen emanete iyi bakmak istiyorum. Kazandığınıza bakın, kaybettiğinize değil. Şu an belli bir metrekare daireniz var. ama depreme dayanıklı değil. Bunları iyi düşünün ve ona göre karar verin." 


Proje komşuluğa hitap etsin 

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Öz son olarak şu ifadelerini kullandı: "Projenizin birlik içinde düzen içinde olması çok önemli. Eğer bizler projelerde ortak alanlar yapamazsak bu birlikteliği sağlayamayız. Yani apartman hayatına mahkûm olmayalım."


Gazete İstanbul


Geri Dön