28 / 04 / 2024

Altınordu’daki Belde Evler Projesi yıkılıyor!

Altınordu’daki Belde Evler Projesi yıkılıyor!

Ordu Altınordu’daki Belde Evler Projesi için yıkım kararı alındı. Proje sahipleri bu kapsamda dava açtı ve mahkemeler projenin devam etmesi yönünde karar verdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler projenin yapı ruhsatını iptal etti ve yıkım kararı aldırdı.



Ordu Altınordu’daki Belde Evler Projesi için yıkım kararı alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; Altınordu Kirazlimanı Mahallesi’nde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla 2017’de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihale edilen 11 bin 575 metrekarelik denize sıfır arazide yapılan Belde Evler Projesi’ne bugün yıkım ekipleri gitti.

Enver Yılmaz’ın Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleştirilen ihaleyi kazanan 204 milyon TL hasılat ve yüzde 22.5 belediye gelir payı teklifiyle İntaya, Köksal İnşaat ve Özmen İnşaat ortakları ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle görüşmeleri devam ediyor. Belediye yetkililerinin, inşaat firması yöneticilerinden şantiye alanını boşaltmasını talep ettiği bildirildi. Çevik kuvvet polisleri ise  proje önünde önlem alıyor.

Projenin arsa sahibi olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan konsorsiyuma 17 katlı 3 blokta 275 daireden oluşan Belde Evler adlı proje için ruhsat verdi. Ancak, 2019’da  yapılan yerel seçimlerden sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Hilmi Güler’in oturmasıyla proje durduruldu.

Başkan Hilmi Güler, yüksek katlı olması sebebiyle vatandaşların tepki gösterdiği Belde Evler adlı projenin yapı ruhsatını iptal etti ve belediye meclisinden yıkım kararı aldırdı.

Projeyi hayata geçiren İntaya, Köksal İnşaat ve Özmen İnşaat yapı tatil tutanağı, ruhsat iptali ve yıkım kararının yürütmesinin durdurulması için üç ayrı dava açtı. Mahkemeler, projenin devam etmesi yönünde karar verdi.

Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belde Evler projesinin son durumunu Ordu Milletvekili Ergün Taşcı’ya sormasıyla proje yeniden gündeme gelmişti. Taşcı’nın binanın halen yıkılmadığını belirtmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ben Belediye Başkanı Hilmi Güler’e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız” dedi.

Altınordu’daki Belde Evler Projesi yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir'den 'Belde Evleri'yle ilgili açıklama!

Ordu'da şehrin silüetini bozan Belde Evler projesine, mahkeme devam dedi!

 


Geri Dön