02 / 05 / 2024

Altınyağ varlık satışı yabancıya yapılan en büyük satış oldu!

Altınyağ varlık satışı yabancıya yapılan en büyük satış oldu!

Altınyağ'ın mal varlıklarının 30.5 milyon dolar artı KDV bedelle Sodrugestvo'ya satışı 2018 yılının ilk çeyreğinde, yabancı yapılan en büyük satış oldu...



Altınyağ Kombinaları A.Ş., İzmir'in en eski sanayi kuruluşlarından. Hürriyet'te yer alan habere göre, Altınyağ'a ait gayrimenkul ve makine parkı ile Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’ye ait gayrimenkul ve makine parkının tamamının 30.5 milyon dolar artı KDV bedelle Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.Aya satışı, 2018 yılının ilk çeyreğinde yabancı yatırımcıların ilan edilen en büyük şirket satın alması oldu.

Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, Altınyağ markasının yaşamaya devam edeceğini söyledi. Çevik sadece Sodrugestvoya bir varlık satışı yapıldığını belirtti. Çevik sözlerine şu şekilde devam etti; "Bir yandan Altınyağın mal varlıklarının Sodrugestvo Groupa satışı için girişimde bulunurken, bir yandan da: Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) 45 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulunmuştuk. Bu başvurumuza da geçtiğimiz Şubat ayında onay çıktı. Her iki girişimimizden elde ettiğimiz gelir ile bir yandan mali yapımızı güçlendirirken diğer yandan, iştirakimiz olan Etiler Marmarisin de yer aldığı gıda ve gayrimenkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirerek büyümeyi hedefliyoruz."


Geri Dön