06 / 05 / 2024

Aman dikkat! Altın çok sert düşünce İslam Memiş’ten yeni uyarı geldi! Bunu sakın yapmayın!

Aman dikkat! Altın çok sert düşünce İslam Memiş’ten yeni uyarı geldi! Bunu sakın yapmayın!

Amerika’da işsizlik verilerinin öngörülenin altında gelmesi piyasaları etkiledi ve ons altında gerilemeye dolar endeksinde yukarı yönlü ilerlemesine sebep oldu. Yurttaşları işçiliği olan altına karşı uyaran İslam Memiş, yaz ayları için gram altın tahminini paylaştı.



Altın bu hafta yaşadığı yüzde 3 seviyesindeki artış ile birlikte son 60 günün en iyi haftalık performansını gösterdi. Finansal sisteme ilişkin tedirginliklerin yükselmesi ve tahvil getirilerinin düşmesi değerli metale yeni rekorları yaşattı. Altın perşembe günü son 1 senenin zirvesine tırmandı. Buna rağmen, Amerika istihdam verileri sonrası gram altın ekranda 1.276 TL bandından 1.254 bandına kadar düştü.

54 YIL SONRA İLK

Amerikan ekonomisinin önemli göstergelerinden ABD tarım dışı istihdam verileri beklentileri geride bıkarak geçtiğimiz ay 253 bin artış yaşadı. Amerika’da işsizlik yüzde 3,4 seviyesiyle 1969 yılından beri en düşük düzeye indi. Verinin yayımlamasından kısa bir süre sonra dolar endeksi yönünü yukarı yükseltti ama altın sert bir düşüş yaşadı. 

ONS 2 BİN DOLAR ALTINA SARKABİLİR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni beklentilerine ilişkin değerlendirme yaparak “Ons altında 2 bin 350- 2 bin 400 dolar seviyesini amaçlayan beklentim sürüyor” şeklinde konuştu. Uzman isim, jeopolitik risklerin ve faiz kararlarının altın fiyatlarını etkilediğinin altını çizdi.

Aman dikkat! Altın çok sert düşünce İslam Memiş’ten yeni uyarı geldi! Bunu sakın yapmayın!

İslam Memiş şunları kaydetti:

"2 bin dolar altına sarkmalar olabilir bunları bir alım fırsatı olarak görmek lazım. Gümüş tarafından 24,90 güçlü bir destek seviyesi bulunuyor ve altın ve gümüş kanadında meydana gelecek geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir."

İşte detaylar...


Geri Dön