28 / 04 / 2024

Aman dikkat! Beyaz eşya ürünlerine yeni zam geliyor!

Aman dikkat! Beyaz eşya ürünlerine yeni zam geliyor!

TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, beyaz eşya sektöründe yeni zammın gündemde olduğunu söyledi. Sığın, enflasyonun devam ettiğini, asgari ücret zammının da fiyatlara bir ayarlama getirdiğini belirterek, “Fiyatlar biraz daha ileri gidebilir” dedi.



Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı ve BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO Gökhan Sığın, enflasyonun sürdüğünün, asgari ücret artışının da fiyatlara bir ayarlama getirdiğinin altını çizerek, “Fiyatlar biraz daha ileri gidebilir. Vatandaşlar, fiyat artışları ve enflasyondan korkuyor. Beyaz eşya almak isteyenler kararlarını ötelemiyorlar” şeklinde konuştu.

Aman dikkat! Beyaz eşya ürünlerine yeni zam geliyor!

Cumhuriyet’in sorularını cevaplayan Sığın, yöneltilen sorulara şöyle cevap verdi:

İlk dört aylık verileri açıkladınız. Nasıl görüyorsunuz gidişatı?

2023’e başlarken Cumhuriyetin 100’ncü yılı diye hepimiz çok heyecanlıydık. Fakat deprem felaketiyle hayatımız değişti. İlk dört ayda yurtiçi satışlar yüzde 14 oranında yükselerek 3 milyon 179 adete ulaştı. Aynı zamanda, ihracat yüzde 24 düşerek 6 milyon 699 adede indi. Global ekonomik faktörlerin etkisiyle sektörün ihracat performansı sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Avrupa’da talep daralması riski devam ediyor.

İşte detaylar...


Geri Dön