03 / 05 / 2024

Aman dikkat! İstanbul'da zamlı tarife bu gece başlıyor! İşte yeni fiyatlar...

Aman dikkat! İstanbul'da zamlı tarife bu gece başlıyor! İşte yeni fiyatlar...

UKOME toplantısının ardından İstanbul'da taksi ücretlerine zam yapıldı. Taksiciler, ücretlere yapılan zamdan sonra taksimetre cihazlarını revize etmeye başladı. İşte zammın ardından taksi ücretlerinde yeni fiyatlar...



İstanbul'da taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile beraber ücretlere yapılan zamdan sonra taksimetre cihazlarını revize etmeye başladı.

UKOME'nin 8 Ağustos 2023 tarihindeki toplantısında taksi ücretlerine gelen zammın ardından bu gece, yani 13 Ağustos’u 14 Ağustos’a bağlayan gece uygulamaya geçecek yeni tarife nedeniyle taksi şoförleri taksimetre ayar istasyonlarına gelerek cihazlarını revize etti.

Bazı firmaların uygulamaya başladığı yeni nesil taksimetre cihazları ile istasyonlara gitmeden taksimetre ayarının yapılması sayesinde uzun taksi kuyruklarının önüne geçildi.

 Aman dikkat! İstanbul da zamlı tarife bu gece başlıyor! İşte yeni fiyatlar...

7 BİN ARACA GÜNCELLEME YAPILDI

Öte yandan, İstanbul’un Bağcılar ilçesinde taksimetre güncellemesi yapan merkezin temsilcisi Oğuz Kahraman, cihazlarında GPRS modülü yer aldığını ifade ederek, yaklaşık 2 bin araca bu uygulamayı yaptıklarına vurgu yaptı.

Söz konusu uygulama ile uzaktan yeni tarife güncellemesi yaptıklarının altını çizen Kahraman, müdahale ettikleri taksimetrelerin, bu gece yarısından itibari ile otomatik bir şekilde revize edileceğini dile getirdi.

Temsilci Oğuz Kahraman, taksicilerin sorun yaşamaması amacı ile profesyonel ekipleri ile beraber gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, 7 bin araca da istasyonlarında revize ettiklerini söyledi.

 Aman dikkat! İstanbul da zamlı tarife bu gece başlıyor! İşte yeni fiyatlar...

İSTANBUL'DA TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Öte yandan, UKOME toplantısında toplu ulaşım zam oranı yüzde 51,52 olmasına karar verildi. Bahsi geçen karar oy çokluğu ile kabul edildi. Bu kapsamda, taksi bindi indi ücreti 70 Türk Lirası’na yükselmiş oldu. 

Taksimetre açılış ücreti 12,65 Türk Lirası’ndan 19,17 Türk Lirası’na, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 Türk Lirası’ndan 13,75 Türk Lirası’na, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 Türk Lirası’ndan 152,73 Türk Lirası’na çıktı.

ESKİ TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADARDI?

Ocak ayında yapılan zam ile beraber kısa mesafe ücreti 28 Türk Lirası’ndan 40 Türk Lirası’na çıkarılmıştı. Ayrıca, taksimetre açılış ücreti ise 980'den 12,65 Türk Lirası’na yükseltilmişti.

Memura ve emekliye son dakika yeni zam müjdesi! Memur maaşı 33 bin 886 TL ve emekli maaşı 15 bin 210 TL!

e-Devlet’te 24 bin TL’ye kadar unuttuğunuz para olabilir! Hemen ne kadar paranız olduğunu öğrenin!  

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!


Geri Dön