30 / 04 / 2024

e-Devlet’te 24 bin TL’ye kadar unuttuğunuz para olabilir! Hemen ne kadar paranız olduğunu öğrenin!  

e-Devlet’te 24 bin TL’ye kadar unuttuğunuz para olabilir! Hemen ne kadar paranız olduğunu öğrenin!  

SGK her yıl iş hayatındaki kişilere ve ihtiyaç sahiplerine önemli destekler sunuyor. Her yıl milyonlarca lira değerinde ödemeler hesaplara yatırılıyor. Fakat bu ödemeleri unutanlar, bu fırsatlardan yararlanma şansını kaçırabiliyor. İşte hesabınızda unutabileceğiniz ödemeler...



Devlet, yurttaşlara pek çok alanda maddi yardım yapıyor. 7’den 70’e herkese sağlanan bu desteklerle mağduriyetlerin en aza indirilmesi için veriliyor.

Devlet tarafından sağlanan bu desteklerin bazıları için yurttaşlardan hiçbir şart istenmezken bazı destekler için ise mevzuattaki koşulların sağlanması bekleniyor.

e-Devlet’te 24 bin TL’ye kadar unuttuğunuz para olabilir! Hemen ne kadar paranız olduğunu öğrenin!  

YOLLUK ÖDEMESİ YARDIMI

Sigortalı tıbbi (organ nakli, kanser tedavisi gibi acil durumlar) veya zorunlu bir sebepten dolayı yerleşim yeri haricinde başka bir hastaneye sevki gerekiyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yolluk ödemesi yapıyor. Yol ve gündelik ödemesi kişilerin kendisine veya anne, baba, eş ve çocuklara PTT üzerinden veriliyor. Yolluk ödemesine müracaat etmek için SGK il müdürlüklerine ve sosyal güvenlik merkezlerine gitmek gerekiyor.

CENAZE YARDIM PARASI

ahaber.com'un haberine göre, devlet, sigortalı çalışan bir vatandaş hayatını kaybettiğinde ailesine yakınlarına yardım parası ödemesi yapıyor.

Cenaze yardımı denilen bu yardımdan faydalanmak isteyenler müracaatlarını SGK'ya yapması gerekiyor ve ödemeler 801 TL tutarında veriliyor. Ödemeler öncelikle eşi ve çocuklara veriliyor. Eğer hayatını kaybedenin eşi ve çocuğu yoksa ödeme anne baba kardeşlere veriliyor.

EMEKLİLERE NAKİT AVANS

SGK emekli olma hazırlığında olanlara nakit avans desteği veriyor. Emekli vatandaşlara faizsiz kredi olarak bilinen bu ödemeler emeklilik başvurusun yapmış ancak başvuru değerlendirme süreci uzamış emekli vatandaşlara ödeniyor. Ödemeler emeklinin aylığının 3 katı kadar veriliyor. 3 aylık kadar verilen avans ödemeleri emekli aylığı verildiği zaman taksitle tahsil ediliyor.

e-Devlet’te 24 bin TL’ye kadar unuttuğunuz para olabilir! Hemen ne kadar paranız olduğunu öğrenin!  

ÇEYİZ PARASI

SGK ödemelerinden biri de çeyiz parası olarak biliniyor. Bu ödeme ebeveyninden birinden yetim maaşı alan genç kadınlara veriliyor.

Yetim aylığı alırken evlenen genç kadınların yetim maaşları kesiliyor. Fakat devlet yetim parası kesilen bu kişilere çeyiz parası ödüyor. Ödemeler yetim parasının 24 katı kadar oluyor. Yani bin lira yetim maaşı alan biri 24 bin TL çeyiz parası ödemesi alıyor. Başvurular ise yine SGK'ya yapılıyor ve aynı zamanda, geçmişe dönük 5 yıllık süreç için de başvuru yapılabiliyor.

Memura ve emekliye son dakika yeni zam müjdesi! Memur maaşı 33 bin 886 TL ve emekli maaşı 15 bin 210 TL!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseliyor. Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın!

Jeoloji mühendisinden korkutan deprem açıklaması! ‘Artçı sarsıntılar en az 3 yıl daha devam sürecek!’


Geri Dön