25 / 07 / 2024

Amasya duble yollar sayesinde turizmin gözdesi oldu!

Amasya duble yollar sayesinde turizmin gözdesi oldu!

Karadeniz'den gemiyle gelen turistler duble yollar sayesinde Amasya'ya ulaşımın kolaylaşması sebebiyle Karadeniz turlarının içine Amasya'yı da ekledi. Denize kıyısı olmayan Amasya bu sayede daha çok turiste ev sahipliği yapıyor..


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Denize kıyısı olmayan Amasya, duble yollar sayesinde Karadeniz'e gemi ile gelen turistlerin gözde mekanlarından biri haline geldi. 


Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, yaptığı açıklamada, son yıllarda Amasya'nın turizm destinasyonu bakımından zenginleştiğini belirtti. 


Yapılan tanıtım çalışmaları sonucu Amasya'nın ziyaretçi sayısının her geçen gün arttırdığını belirten Kaya, son olarak kruvaziyer turizmi konusunda seyahat acenteleri ile çalışma başlattıklarını ve son 2 yılda bunun meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. 


Karadeniz'e özellikle Samsun limanına gelen turistlerin duble yollardan Amasya'ya kolay ve kısa bir sürede ulaşabildiğini anlatan Kaya, "Duble yolların faydasını biz burada görmekteyiz. Gemi ile gelen turistler, otobüsle yaklaşık 2 saatte Amasya'ya geliyor. 


Amasya'da 4 saat kültür varlıklarım ve müzelerimizi geziyorlar. Yine 2 saatte Samsun'a dönüyorlar. Toplam 8 saatlik bir mola veriyorlar" diye konuştu. Kaya, 2012 yılında Amasya'ya 12, 2013 yılının eylül ayına kadar 14 gemi yolcusunun Amasya'yı ziyaret ettiğini, sadece eylül ayı içinde 5 gemi yolcusunun daha Amasya'ya geleceğini kaydetti. Amasya'nın deniz yolu ile gelen turistleri çekmeye başladığını kaydeden Kaya, "Biz Amasya olarak turizmin çeşitlenmesini istiyoruz. 


Sloganımız 'bütün yollar Amasya'ya çıkıyor'. Artık deniz yolu ile Karadeniz'e gelen turistler Amasya'ya gelmeye başladı. Amasya- Merzifon Hava Alanımız açıldıktan sonra hava yolu ile de turizmden faydalanıyoruz. 


Demiryolu ile ve kara yolu ile faydalanıyoruz. Yani bütün yollar turizmde Amasya'ya çıkıyor. Biz özellikle Karadeniz turlarının ya başlangıç ya da bitiş noktasında yer alıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Amasya'nın sahip olduğu kültürel birikim ve tarihi dokunun turistlerin ilgisini çektiğini belirten turizmci Yaşar Karadağ ise düzenledikleri 12 günlük Karadeniz turuna Amasya'yı da dahil ettiklerini belirtti. 



Ankara Gündem




Geri Dön