25 / 07 / 2024

amasya samsun duble yollar

amasya samsun duble yollar

Karadeniz'den gemiyle gelen turistler duble yollar sayesinde Amasya'ya ulaşımın kolaylaşması sebebiyle Karadeniz turlarının içine Amasya'yı da ekledi. Denize kıyısı olmayan Amasya bu sayede daha çok turiste ev sahipliği yapıyor..

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren projesinin akıbeti mecliste!

Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projesinin akıbeti ile Kırşehir-Yozgat karayolunun yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Moderizasyon Projesi için Amasya İli, Merkez İlçe, Büyükızılca Köyü sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

Özdilek'ten Aksaray, Amasya ve Samsun’a AVM!

12 şehirde 20 AVM’si bulunan Özdilek Holding yeni AVM yatırımlarını Aksaray, Amasya ve Samsun’da hayata geçirecek.

Samsun Ata Yolu 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya giderken kullandığı 98 kilometrelik "Ata Yolu" 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı.

Samsun Atayolu Kemer Köprüsü ay sonunda tamam!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişinden Amasya’ya geçişine kadar olan süreçte kullandığı tarihi yolu Atayolu’nu Kemer Köprüsü ile birbirine bağlayacağız" dedi.

Amasya'da Haziran ayında 340 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜIK) Samsun Bölge Müdürlüğü verilerine göre Amasya'da 2016 Haziran ayında 340 konut satıldı.

Amasya'daki 7 projeye OKA'dan destek!

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya'dan 14, Çorum'dan 17, Samsun'dan 28 ve Tokat'tan da 41 olmak üzere alınan toplam 100 proje başvurusunun idari, teknik ve mali değerlendirme sürecinin tamamlanıp sonuçların duyurulduğunu belirtti.

Amasya'da Mart ayında kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü verilerine göre Amasya'da 2016 Mart ayında 359 konut satıldı.Yapılan açıklamada konut satışının 2016 Mart ayına göre yüzde 1 oranında arttığı belirtildi.

Samsun Ata Yolu'nun rotası çizildi!

Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurmaylarıyla birlikte Amasya sınırına kadar geçtiği tarihi yol, koruma altına alınıyor.

Kasım ayında Amasya'da 350 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Amasya'da 2015 Kasım ayında 350 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışları 2015 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,1 oranında arttı.

Ekim ayında Amasya'da 367 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜIK) Samsun Bölge Müdürlüğü 2015 Ekim ayının konut satış istatistiklerini açıkladı. Alınan verilere göre; Amasya'da 2015 Ekim ayında 367 konut satıldı.

Amasya tren garı restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Samsun - Sivas demiryolu hattındaki tren seferlerine 28 Eylül’den bu yana yaklaşık 3 yıl süreliğine ara verilmişti.

Delice Samsun Otoyolu projesinin detayları netleşti!

Samsun - Delice Otoyolu projesi için resmi başvuru yapıldı. Samsun - Delice Otoyolu projesi Kırıkkale Delice İlçesi, Çorum Sungurlu, Alaca, Merkez, Mecitözü İlçeleri, Amasya Merzifon İlçesi, Samsun Havza, Kavak, Atakum ve İlkadım ilçelerinden geçecek

amasya samsun duble yollar Haberi

amasya samsun duble yollar

Denize kıyısı olmayan Amasya, duble yollar sayesinde Karadeniz'e gemi ile gelen turistlerin gözde mekanlarından biri haline geldi. 


Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, yaptığı açıklamada, son yıllarda Amasya'nın turizm destinasyonu bakımından zenginleştiğini belirtti. 


Yapılan tanıtım çalışmaları sonucu Amasya'nın ziyaretçi sayısının her geçen gün arttırdığını belirten Kaya, son olarak kruvaziyer turizmi konusunda seyahat acenteleri ile çalışma başlattıklarını ve son 2 yılda bunun meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. 


Karadeniz'e özellikle Samsun limanına gelen turistlerin duble yollardan Amasya'ya kolay ve kısa bir sürede ulaşabildiğini anlatan Kaya, "Duble yolların faydasını biz burada görmekteyiz. Gemi ile gelen turistler, otobüsle yaklaşık 2 saatte Amasya'ya geliyor. 


Amasya'da 4 saat kültür varlıklarım ve müzelerimizi geziyorlar. Yine 2 saatte Samsun'a dönüyorlar. Toplam 8 saatlik bir mola veriyorlar" diye konuştu. Kaya, 2012...