04 / 05 / 2024

Delice Samsun Otoyolu projesinin detayları netleşti!

Delice Samsun Otoyolu projesinin detayları netleşti!

Samsun - Delice Otoyolu projesi için resmi başvuru yapıldı. Samsun - Delice Otoyolu projesi Kırıkkale Delice İlçesi, Çorum Sungurlu, Alaca, Merkez, Mecitözü İlçeleri, Amasya Merzifon İlçesi, Samsun Havza, Kavak, Atakum ve İlkadım ilçelerinden geçecek




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, yürütülen Samsun - Delice Otoyolu projesi için başvuru yapıldı. 


1.5 milyar TL'ye mal olacak Samsun - Delice Otoyolu projesi Kırıkkale Delice İlçesi, Çorum Sungurlu, Alaca, Merkez, Mecitözü İlçeleri, Amasya Merzifon İlçesi, Samsun Havza, Kavak, Atakum ve İlkadım ilçelerinden geçecek.


Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılacak proje Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü (Samsun)’nün sorumluluğu altında olacak. Proje güzergâhının büyük bir kısmı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü sınırlarında, kalan kısım ise Karayolları 4. Bölge sınırlarında yer alıyor.


Delice Samsun Otoyolu projesinin detayları netleşti!


Yapılması planlanan Otoyol projesinin uzunluğu 280 kilometre olacak. Otoyol projesinin Kırıkkale, Çorum, Amasya ve Samsun olmak üzere 4 şehri kapsamakta ve toplamda 10 ilçeden geçmesi planlanıyor.


Hat güzergahının yaklaşık 19,8 kilometrelik bölümü Kırıkkale ili sınırları içerisinde, yaklaşık 149,5 kilometrelik bölümü Çorum ili sınırları içerisinde, yaklaşık 35 kilometrelik bölümü Amasya ili sınırları içerisinde, yaklaşık 75,7 kilometrelik bölümü Samsun ili sınırları içerisinde kalıyor.


Proje güzergahına ait 7 adet otoyol bağlantı kavşağı bulunmaktadır. Bağlantı kavşaklarına ait isim, kilometre ve mesafeleri;


Delice Samsun Otoyolu projesinin detayları netleşti!



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön