30 / 04 / 2024

Evim Yuvam Olsun Kampanyası'nın detayları netleşti!

Evim Yuvam Olsun Kampanyası'nın detayları netleşti!

Hayırsever vatandaşların güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz veya indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detaylar netleşti



Depremzedelerin barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için uygulamaya alınan “Evim Yuvam Olsun” kampanyasının detayları netleşti. Konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, hayırsever vatandaşların güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz veya indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detayların netleştiğini söyledi.

Evim Yuvam Olsun Kampanyası nın detayları netleşti!

Açıklamasında evini kaybeden ve öncelikli ailelere, kendi evlerine kavuşana kadar barınma sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen kampanyada devletin de garantörlük yaptığını söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sizlerin de kullanmadığınız bir eviniz varsa; ister bedelsiz tahsis ederek ister indirimli fiyatla kiraya vererek depremzede ailelere destek olabilirsiniz” diye konuştu.
 
Bedelsiz de Süre En Az 3 AyYaptığı açıklamada boş ya da kullanmadığı konutunu bedelsiz olarak depremzedelere açanların en az 3 ay süre ile bu kampanyaya destek verebileceğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, başvurular, konutun yer aldığı ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde incelendiğini söyledi. Kaymakamlığın uygun bulduğu konutun bedelsiz olarak kampanyaya dahil edildiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, taraflar arasında Afetzede Konut Kullanım (Ariyet) Sözleşmesi yapıldığını kaydetti. Açıklamasında belirlenen depremzede ailenin de eve Kaymakamlık tarafından yerleştirildiğini kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, sözleşmeye aykırı hususların taraflarca iddia edilmesi ve tespiti durumunda taraflara gerekli ihtarda bulunmayı ve gerektiğinde resen konutun tahliyesini sözleşmeye konu konutun bulunduğu yer Valiliği/Kaymakamlığı garanti etmiş olduğunu kaydetti. Ayrıca Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ödünç verenlerin isterlerse süreyi 12 aya kadar uzatılabileceğini söyledi.
 
 


Geri Dön