28 / 04 / 2024

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları merak edilirken, konuyla ilgili detaylar da netleşti. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, faizsiz kredi desteği de duyuruldu.



Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlanacak. Konuyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Prim ödemelerinin 3’te 1’inin devlet tarafından ödeneceği belli oldu ve her çocuk başına 1 sene erken emeklilik hakkı bulunuyor. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

 Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Aile Koruma Kalkanı Programı ile ilgili detaylar da netleşmeye başladı. Ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi, aile destek sistemi ve yeni evlenecek çiftlere sunulacak olan kredi desteği açıklandı. ATV Haber ekranlarına konuyla ilgili konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Gülşen, bu 3 başlıkta toplanan maddelerin detaylarını da aktardı.

Çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanı

Ev hanımlarının emekli olması adına prim ödemelerinin 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. 2023 senesi itibarıyla 3 bin 202 TL ödenen primin, 2 bin 135 TL’ye indirileceği, yani 1067 TL indirimin uygulanacağı açıklandı. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, çocuk sayısına göre ev hanımlarının daha erken emekli olabileceği de belirtildi. Örnek olarak; ev hanımının 3 çocuğu bulunuyorsa, her çocuk için 1 sene olmak kaydı ile 3 yıl erken emekli olabileceği belirtiliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön