28 / 04 / 2024

Ev hanımlarına müjde! Aile ve Gençlik Bankası kurulduğunda emeklilik fırsatı sağlanacak! İşte detaylar...

Ev hanımlarına müjde! Aile ve Gençlik Bankası kurulduğunda emeklilik fırsatı sağlanacak! İşte detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı geldi. Yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanacak. İşte ev hanımlarına emeklilik fırsatına dair gelişmeler... 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile ve Gençlik Bankası'nın faaliyete geçmesiyle birlikte ev kadınlarının emekliliğine de destek başlayacak. 

Erdoğan'ın gençlere verdiği müjdeler milyonların yüzünü güldürdü. Bu müjdelerden biri de Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin oldu.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla birlikte ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacak. Bu sene içerisinde uygulamaya alınması planlanan bu destek ile ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1 devler tarafından karşılanacak.

İsteğe bağlı sigorta ile emeklilik için her ay en az brüt asgari ücretin yüzde 32'si oranında prim yatırılırken, mevcut asgari ücrete göre aylık 4 bin 292 lira 52 kuruş olan bu ödemenin bin 430 lira 84 kuruşunu devlet yatıracak.

Ev hanımları aylık 2 bin 861 lira 68 kuruş prim ödeyerek emekli olma imkanına erişecek. Bu destek asgari ücretteki yükselişle beraber büyüyecek. Uygulamanın koşulları hazırlanacak yönetmelikle belli olacak.

Ev hanımlarına müjde! Aile ve Gençlik Bankası kurulduğunda emeklilik fırsatı sağlanacak! İşte detaylar...

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK FIRSATI

Yenişafak'ta yer alan detaylara göre, Türkiye'de ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanabilecekler. İsteğe bağlı sigortalılık, sigortalı olma zorunluluğu olmayanların kendi istekleri kapsamında sigortalılık kapsamına girmesidir.

Ev hanımına emeklilik fırsatı tanıyacak düzenleme de torba yasada bulunuyor.
Ev kadınlarının emekli olmasına imkan sunan düzenlemede ilk adım 18 yaşını tamamlamış ve hiç bir sosyal güvencesi olmayan kadınlar da bulunuyor. Onlar çalışmadan da emekli olabilecek.
Düzenleme ile ev hanımlarının emeklilik yaşı çocuk sayısına göre farklılık gösterebilecek.
Düzenlemeden daha önce çalışmış annelere de faydalanacak.
Yine annelerin doğum borçlanması yaparak prim kazanabilmesi için de çalışma başlatılacak.

Ev hanımlarının temmuz ayı itibariyle ödemeleri gereken prim 4.293 liradır. Devlet üçte bir oranında prim desteği sunacağı için ev kadınlarının emekli olması için aylık ödenmesi gereken prim 2.863 TL’dir. Devletin yıllık prim desteği ise 17.160 TL’dir.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o il için 7.5 şiddetinde deprem uyarısı! Kent büyümemeli dedi! 

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

Vergisiz alınabilecek bilgisayarlar listelendi! Öğrencilere 5.500 TL indirimli ÖTV ve KDV'siz bilgisayar modelleri...


Geri Dön