29 / 04 / 2024

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına bugün itibarıyla tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından edinilen bilgilere göre, "asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli, 11 şehri etkileyen depremler sonrası afetten etkilenenlerin barınma sorununu gidermek için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına ev sahiplerinin ilgisi devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kampanyaya bugün itibarıyla 4 bin 191 bağış başvurusu gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada da kampanyanın detaylarına ilişkin önemli bilgiler verildi.

Aktarılan detaylara göre, "Evim Yuvan Olsun" kampanyası, depremzedelerin sıcak bir yuvaya kavuşmaları için düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklanan kampanya, ihtiyaç fazlası olan boş evlerin güvenli biçimde belirli süre ve şartlarda depremzedelere tahsis edilmesini kapsıyor.

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının koordinasyonundaki kampanyaya AFAD ve Türkiye Sigortanın dışında emlak siteleri EmlakJet, Hepsiemlak, Sahibindencom ve Zingat da destek verdi.

Kısa zamanda binlerce vatandaş, depremzedelere belirli sürelerle evlerini tahsis etmek için "www.evimyuvanolsun.org" adresine başvuru yaptı.


Geri Dön