15 / 05 / 2024

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına bugün itibarıyla tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi.



Depremzedelerin seçilme aşaması

Yine verilen detaylara göre, depremzede aileler, AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri tarafından belirlenecek. Konutlara yerleştirme yapılırken engelli, yaşlı, düzenli tedavi gerektiren kronik hastalığı olanlar gibi dezavantajlı bireylerin olduğu aileler ile depremde fertlerini kaybetmiş çocuklu ailelere öncelik sağlanacak.

Yine verilen bilgilere göre konutların elektrik, su, doğal gaz faturaları kaymakamlık tarafından karşılanacak. Konut sahiplerine ilave bir gider doğmamasına da dikkat edilecek.

Depremzedelerin kullandığı konutun ya da konuttaki eşyanın zarar görmesi ihtimaline karşılık Türkiye Sigorta devrede olacak. Bu konutlar, "Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası"yla güvence altına alınacak.

Emlak listeleme platformları Emlakjetcom, Hepsiemlakcom, Sahibindencom ve Zingatcom, sahip oldukları müşteri portföyünü de kampanyaya yönlendirecek. Konutunu depremzedelere açmak isteyenler, istedikleri bir platformdan başvuru formu doldurarak kampanyaya katılım sağlayabilecek. Söz konusu bu platformlarda doldurulan başvuru formları, kurulan entegrasyonla İçişleri Bakanlığının sistemlerine iletilecek.

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

Başvuru aşamaları şu şekilde olacak:

-Konut sahibi, emlak sitelerinden başvuru formunu dolduracak,
-Emlak sitesi, konut sahibiyle iletişime geçerek bilgileri doğrulayacak.
-Emlak sitesi, doğruluğunu teyit ettiği bilgileri ilgili kamu birimine aktaracak
- Kaymakamlık yetkilileri, konutu ziyaret edecek ve uygunluk tespiti yapacak.
- Kaymakamlık, konut sahipleriyle "Ödünç Sözleşmesi" veya "Kira Sözleşmesi" imzalayacak.
- Engelli, yaşlı gibi dezavantajlı bireylere sahip olan aileler, öncelikli olarak konutlara yerleştirilecek.
- Kaymakamlık, süre bitiminde konutu yine ev sahibine teslim edecek.
 

Yapılan açıklamada, ilgili bakanların kampanya tanıtımına ilişkin görüşleri de yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada depremin ilk gününden itibaren vatandaşlardan kullanmadıkları konutlarını tahsis etmek için telefon ve mesajlar aldıklarını dile getirerek, bunun sonucunda bu kampanyayı başlatmış olduklarını söyledi.'Evim Yuvan Olsun' projesinin 'devlet-millet el ele' verilerek yapıldığını söyleyen Mustafa Varank, bu kampanya ile güvenli şekilde hayırsever vatandaşların evlerini afetzede vatandaşlarla buluşturmuş olacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hayırsever insanlarımızın depremzedelere konutlarını açmak istediklerini biliyoruz. Hazırladığımız 'Evim Yuvan Olsun' uygulamasını vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz." değerlendirmesini yapmıştı.

Baykar 22 konutla destek verdi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Baykar'daki çalışma arkadaşlarımız için yeni inşa edilen 22 adet eşyalı konutu bir yıl boyunca depremzede kardeşlerimize açıyoruz. Bu günleri el birliğiyle, dayanışmayla aşacağız." demişti.

Söz konusu kampanyaya ilgi giderek artıyor.

Deprem uzmanından korkutan uyarı: Domino etkisi başladı! Riskli yerler peş peşe açıklandı! 

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!


Geri Dön