15 / 05 / 2024

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına bugün itibarıyla tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi.



Uygulamanın detayları

Verilen detaylara gre, Evim Yuvan Olsun kampanyası, üç ayak üzerine kuruldu. Yardımsever vatandaşlar kampanyaya, "3 ay bedelsiz tahsis", "1 yıl indirimli bedelle kira" ya da "kira desteği" ile katılım sağlayabiliyor.

Yine verilen detaylara göre, Kampanyanın yürütüldüğü "wwwevimyuvanolsunorg" internet sitesinde "Evimi En Az 3 Ay Bedelsiz Tahsis Etmek İstiyorum" butonuna basanların başvuruları, konutun yer aldığı ilçenin kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek.

Kaymakamlığın uygun bulduğu konutlar bedelsiz şekilde kampanyaya dahil olacak. Aktarılan detaylara göre, Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Ödünç Sözleşmesi" de imzalanacak. Belirlenen depremzede aile, konuta kaymakamlık tarafından yerleştirilecek. Yine verilen bilgilere göre, bu 3 aylık süre yardımsever ev sahibinin isteğiyle 12 aya kadar da uzatılabilecek.

Evim Yuvan Olsun kampanyasına tam 4 bin 191 bağış başvurusu geldi!

"Evimi İndirimli Bedelle 1 Yıl Süre İle Kiraya Vermek İstiyorum" seçeneğinde ise başvuruları da yine konutun bulunduğu yerin kaymakamlığı tarafından incelenecek.

Kaymakamlık, talep edilen kira bedelinin konutun gerçek ederinin belirgin bir şekilde altında olmasına bakacak. Kaymakamlığın konutun uygunluğunu ve kira bedelinin indirimli olduğunu teyit etmesinden sonra, ev kampanyaya dahil edilecek.

Yine verilen detaylara göre, Kaymakamlık ile konut sahibi arasında "Kira Sözleşmesi" imzalanacak. Belirlenen depremzede aile, konuta kaymakamlık tarafından yerleştirilecek. Konut için belirlenen kira bedeli, AFAD hesabında toplanan kira bağışlarından karşılanacak.

"Depremzede Ailelere Kira Desteğinde Bulunmak İstiyorum" seçeneğini işaretleyenlerin yapacağı bağışlar, kampanya dahilinde indirimli olarak kiralanacak konutların ödemelerinde kullanılacak.


Geri Dön