27 / 04 / 2024

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792'ye ulaştı!

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792'ye ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasında başvuru sayısının 7 bin 792'ye ulaştığını söyledi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasında başvuru sayısının 7 bin 792'ye ulaştığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı canlı yayında depremlerden sonra bölgedeki en önemli konunun barınma olduğunu söyledi.

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792 ye ulaştı!

Açıklamasında yaklaşık 1 milyon 600 bin vatandaşı çadır kentler, konteyner kentler, kamu misafirhaneleri, yurtlar ve spor tesisleri gibi geçici barınma alanlarında misafir ettiklerini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, bölgeyi tahliye eden vatandaşlara da valilikler kanalıyla barınma imkanı sağladıklarını söyledi.

Vatandaşların kalıcı konutlarına ulaşana kadar onlara barınma imkanı sağlamaları gerektiğini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu çerçevede "Evim Yuvan Olsun" kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, kampanya kapsamında yurt içinde kullanmadıkları konutu, yazlıkları olan vatandaşların afetzedeleri bu yerlerde barındırmak istediklerini kendilerine ilettiklerini, kampanyayı bu şekilde başlattıklarını söyledi.


Geri Dön