10 / 05 / 2024

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792'ye ulaştı!

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792'ye ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasında başvuru sayısının 7 bin 792'ye ulaştığını söyledi.



Kampanyadaki son başvuru sayısını da paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 7 bin 792 vatandaşı, konutlarını afetzede kardeşlere açtıklarını söyledi. Bunların bir kısmının hiçbir bedel istemeden konutlarını açan hayırseverler olduğunu söyleyen, yaklaşık 6 bin hayırsever evlerini bedelsiz bir şekilde açtığını söyledi. Bunun ötesinde de ucuz bir kira karşılığında konutlara açan hayırsever vatandaşlar olduğunu söyledi.

Kampanyanın işleyişi hakkında da konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, konutu olan hayırseverlerin emlak siteleri üzerinden konut bilgilerini sisteme girdiklerini, kaymakamlıkların evlerin depremzedeler için uygun olup olmadığını kontrol ettiğini, uygun olan konutları depremzedelerin yerleştirildiğini belirtti.

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792 ye ulaştı!

Açıklamasında ilk günden itibaren oldukça güzel geri dönüşler aldıklarını kaydeden Varank, bu hayır yarışı içinde olmak isteyen vatandaşların yoğun bir şekilde kampanyaya destek verdiklerini söyledi. Açıklamasında, "Sanatçılarımız, spor dünyasından önemli kişiler, siyasiler bu kampanyaya destek veriyorlar. İnanıyoruz ki bu sıkıntılı günleri bir nebze olsun depremzede kardeşlerimizin sıkıntılarını giderecek biçimde konutlarını bu sisteme kaydettiren hayırsever vatandaşlarımız sayesinde, depremzede kardeşlerimiz, geçici bir süreyle bu konutlarda misafir olabilecekler." diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, deprem bölgesindeki sanayicilere verilecek desteklere de değindi.

Bakan Varank açıklamasında depremden etkilenen 11 şehirde sanayinin envanterini çıkarma çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Varank, organize sanayi bölgelerinde herhangi bir yıkım olmadığını, OSB'lerin önemli bir kısmında üretimin başladığını kaydetti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!


Geri Dön