28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

3 büyük depremden sonra bölgede sarsıntılar hala devam ediyor. Son olarak Konya'da 4,3, Sivas'ta 4,7 ve Malatya'da 4.7 büyüklüğünde depremler yaşandı. CNN Türk deprem danışmanı Şükrü Ersoy yaşanan bu depremlerin ne anlama geldiğini canlı yayında anlattı



CNN Türk deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada deprem bölgesinden yeni geldiğini dile getiren Şükrü Ersoy özellikle Hatay üzerinde çalışmalar yaptığını ve Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu söyledi. Açıklamasında son Maraş depremlerinden yaşanan Samandağ depreminin bunun ne kadar gerçek olduğunu bize tarihte olan büyük depremlerin tekrarlandığını bir defa daha gösterdiğini kaydetti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy dan son dakika açıklaması: 7 den büyük bir deprem mutlaka olacak!

Açıklamasında "Deprem uzmanıyım gitmeden önce ne göreceğimi kabaca tahmin etmeme rağmen gördüklerim karşısında şoke oldum" diye konuşan Şükrü Ersoy "Orada acılar var, orada ihmaller var." diyerek, hepimizin çok çalışması gerektiğini söyledi. Açıklamasında bilim insanları bir tehlikenin varlığını ortaya koyduklarını söyleyen CNN Türk deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin yeni bir sayfa açması gerektiğini söyledi. Türkiye güçlü bir ülke, deprem sorunuyla afet sorunuyla baş edebileceğini söyledi. 

 


Geri Dön