21 / 05 / 2024

Amasya'da yapı denetim sistemi yeniden yapılandırılacak!

Amasya'da yapı denetim sistemi yeniden yapılandırılacak!

Mustafa Demir, 8 yılda Anadolu´nun her ilinde her alanda çok büyük yatırımlar yapıldığını, çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yapı denetiminin olumlu sonuçlarına değinerek, denetime ilişkin yeni bir sistem yapılandırılacağını, bu sistemin içinde il özel idareler, belediyeler ve yerel yönetimlerin bulunacağını bildirdi.
        
Demir, Vali Halil İbrahim Daşöz´ü makamında ziyaret ederek, Amasya´da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demir, burada yaptığı açıklamada, iktidarda oldukları 8 yılda Anadolu´nun her ilinde her alanda çok büyük yatırımlar yapıldığını, çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.
        
Samsun-Tokat-Amasya´yı içine alan bölgenin kendine has bir gelişme dinamiği olduğunu ifade eden Demir, bölgenin gelişmesi ve kalkınmasında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) çok önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı.
        
Doğu Karadeniz Bölgesiyle ilgili turizm master planı hazırlandığına işaret eden Demir, şunları söyledi:
        
"Bu çalışmayla bu bölgenin turizmi düzenlenmiştir. Planın Amasya-Samsun-Çorum gibi alanda da mahiyeti söz konusu. İnanıyorum bu alanda da ciddi bir gelişme olacak. Onu da yakından takip ediyoruz. Bir de ulaştırma mastır planı hazırlıyoruz. Bu plan bu bölgeyi de çok ciddi ilgilendiriyor. Eğitimde sağlıkta, alt yapıda her alanda çok mesafe kat etti bölgemiz. Gayretlerimiz çok daha iyi yerlere doğru şehirlerimizi ve ülkemizi taşımak."
        
-YAPI DENETİMİNE YENİ SİSTEM-
        
Demir, yapı denetimi konusuna da değinerek, şöyle devam etti:
        
"Yapı denetiminin ocak ayı itibariyle yaygınlaştırılması sonucu özellikle afetlerde dayanıklı, emniyetli, güvenli, tasarruflu yapı yapma noktasında çok büyük bir mesafe kat ettik. 19 ilde yapı denetimi sisteminden son 2 yılda büyük verim aldık. Bunu Türkiye´ye yaygınlaştırmamızın zamanı gelmişti. Bu sistem oturmuştur. Bu sistem bizi hedeflediğimiz noktaya götürecek bir sistemdir. Yeni bir sistem yapılandırılacak. İl özel idare, belediyelerimiz, yerel yönetimlerle müştereken yapacağız. Aynı sistem üzerinden inşaat müteahhitliği sistemi gibi çok güzel bir denetleme noktasında bir çalışmamız var. Yine aynı şekilde belediyeler ve il özel idaresi ile alt yapı çalışmaları var. Bu sistemi Türkiye´de etkin ve verimli bir şekilde kuracağız."
        
Valiliğin ardından esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla görüşen Bakan Demir, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti.
        
Bakan Demir, burada Anayasa Değişikliği Paketi ve 12 Eylül hakkında yapılacak referandum hakkında değerlendirmelerde bulundu.
        
-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-
        
Anayasa değişikliği paketinin tamamen vatandaşların çıkarı için hazırlandığını vurgulayan Demir, "Bir Anayasa paketi değişikliği, neresinden bakarsanız bakın içinde bir tane kelime yoktur ki 73 milyondaki her hangi bir kişinin bugününe, yarınına bir zararı olsun. Böyle bir şeyi kimse de söyleyemez zaten. Tek söylenen, ´onun hazırladığı pakete hayır, ya da yargıyı etki altına almak isteyen´ ikisi de doğru değil. Tam tersi yargıyı o diyenlerin etkisinden kurtarma paketidir bu, güçlendiren ve bağımsız hale getiren" diye konuştu.
        
Demir, Amasya´nın ardından Taşova ilçesi Destek beldesine geçerek burada vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara seslenen Bakan Demir, 12 Eylülde yapılacak referandum için  destek istedi.
AA


Geri Dön