30 / 04 / 2024

Amazon İstanbul'da 5 bin metrekarelik merkez kiralayacak!

Amazon İstanbul'da 5 bin metrekarelik merkez kiralayacak!

Dünyanın en değerli e-ticaret şirketi olarak sayılan Amazon'un Türkiye'ye gelişi netleşiyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre şirket İstanbul şehir merkezinde yaklaşık 5 bin metrekarelik bir merkez kiralamak için çalışmalar sürdürüyor.



Dünyanın devi Amazon'un uzun süredir Türkiye'ye geleceği gündemdeydi. Bunun ilk güçlü işaretleri geçtiğimiz yılın sonlarında gelirken, şirketin yaz aylarında Türkiye'de faaliyetlerine başlayacağı ileri sürülmüştü.

Habertürk Gazetesi'nden Eren Güler'in haberine göre Amazon'un İstanbul'da kendisine uygun bir merkez aradığı bilgisi yer alıyor.  Yaklaşık 5 bin metrekarelik bir yer arayan şirket, İstanbul'un merkez ilçelerinden birinde faaliyete geçmeyi planlıyor. 

Sektör kaynakları, kiralık yer arayışının bir süredir devam ettiğini ve yer bulunur bulunmaz şirketin kurulacağı söyleniyor. Dev şirketin en geç 2018 sonuna kadar faaliyette olması bekleniyor.

Amazon, ine 2017 yılında ABD'nin organik gıda devi Whole Foods Market'i 13.7 milyar dolar karşılığında satın alarak sektörde çok büyük bir hamle yapmıştı.


Geri Dön