13 / 05 / 2024

AMB üyesinden faiz çıkışı! 'Faiz artış döngüsü yaz aylarında sona ermeli'

AMB üyesinden faiz çıkışı! 'Faiz artış döngüsü yaz aylarında sona ermeli'

AMB Üyesi ve Fransız Merkez Bankası Başkanı Villeroy, AB'de faiz artışlarının yaz aylarında sona ermesi gerektiğini ifade etti.



Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau faiz artış döngüsünün yaz aylarında bitmesi gerektiğini belirtti. Villeroy AMB'nin faiz artırımında zirvenin neresi olacağını belirlemek için henüz erken olduğunu kaydetti

AMB Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yaza kadar faizleri zirve seviyeye yükseltmesi gerektiğine dikkat çekti.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy konuya ilişkin olarak “terminal faize yaz aylarına kadar ulaşmak iyi olur ancak bu seviyenin ne olduğunu söylemek için henüz erken” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Avrupa merkez Bankası, AB'de tarihi seviyelere ulaşan yüksek enflasyonu düşürmek için Temmuz ayından bu yana 4 kez faiz artırımına gitmişti. AMB enflasyonda yüzde 2'lik hedefe ulaşmak için daha fazla faiz artışına gideceği mesajını vermişti.

Villeroy faiz artışları konusunda verileri takip edeceklerini, faiz artışlarının mekanik olmaması gerektiğini ifade etti.

Lagarde enflasyonda zirveyi görmedik demişti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde da enflasyonu yüzde 2 seviyesine düşürme konusunda kararlı olduklarını bu nedenle faiz artırımına devam edeceklerini açıklamıştı. Lagarde, büyümenin yavaşladığını, yüksek enflasyonun gerçek gelirleri azalttığını, firmaların maliyetini artırarak harcamaları ve üretimi düşürdüğünü dile getirerek büyümenin yüksek belirsizlikler, sıkılaşan finansal koşullar ve zayıflayan küresel talep nedeniyle baskılanacağını kaydetmişti. Lagarde, enflasyonla mücadelede ana aracın faiz oranları olduğunu vurgulayarak faiz ayarlamalarının ekonomideki etkilerinin hissedilmesinin biraz zaman alacağını kaydetmişti. AMB Başkanı Lagarde, Avrupa Merkez Bankası yönetim konseyinin yüksek belirsizlik, karmaşık şoklar karşısında faizle ilgili kararlarını takip edeceği verilere göre vereceğini dile getirmişti.

Christine Lagarde euro bölgesinde enflasyonun henüz zirveyi görmediğine işaret etmiş ve enflasyonun beklenenden daha yüksek çıkma riski olduğunu belirterek, "Enflasyonda zirveye ulaştığımıza ve kısa sürede düşeceğine inanmamızı sağlayacak unsurlar görmüyoruz” ifadesini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön