27 / 04 / 2024

Ambarlar, Zeytinburnu'ndan Hadımköy'e taşınacak!

Ambarlar, Zeytinburnu'ndan Hadımköy'e taşınacak!

Ambarlar, Zeytinburnu'ndan Hadımköy'e taşınacak. Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Özçelik, "Araziyi 250 milyon dolardan aşağı satmayacağız, parayı da nakit istiyoruz" dedi. Hadımköy'e taşınmak için TOKİ ile son görüşmeler yapılıyor...



Zeytinburnu Ambarlar Bölgesindeki nakliyeciler, Hadımköy'e taşınmak için  TOKİ  ile son görüşmeleri yapıyor. İstanbul Nakliyeciler Ambarları İşletme Kooperatifine (NAKO) ait Zeytinbur.nu'ndaki değerli araziyi satın almak içinse yerli ve yabancı birçok firma sırada bekliyor. Nurol, KipSözleşme sonrası Zeytinburnu Ambarlar bölgesindeki nakliyecilerin iki yıl içinde Hadımköy'de belirlenen araziye taşınmış olacağını belirten Erol Özçelik, nakliyecilere Ziraat taş, Mesa Mesken, TAO, Tahincioğlu Varyap, EgeYapı, Dumankaya, Nef firmalarının da talip olduğu 125 dönümlük araziyi 180 ortaklı NAKO, 250 milyon dolara satacağını açıkladı. Bütün büyük firmaların bu arazinin peşinde olduğunu ifade eden Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Erol Özçelik, "Araziyi 250 milyon dolardan aşağı satmayacağız. Bu parayı da nakit istiyoruz. Görüşmelerimiz süBankasfndan 10 senelik kredi imkânı sağlanacağını ve anahtar teslim yer verileceğini söyledi. 125 dönümlük araziden 220 dönümlük geniş bir araziye taşınacakları bilgisini veren rüyor ama satış için TOKİ ile yapılacak sözleşmenin kesinleşmesini bekliyoruz" dedi. 


'TOKİ ile sözleşme bu ay yapılacak' İstanbul Nakliyeciler Ambarlan İşletme Kooperatifi olarak TOKİ ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirten Erol Özçelik, "Dernek olarak yazımızı yazdık ve bir yer istedik. Onlar da bize HadımköyÖzçelik, "Hem biz hem de İstanbul'daki diğer küçük nakliye firmaları Hadımköy'deki yere taşınacak. Tüm nakliyeciler orada toplanacağı için trafik de rahatlayacak" şeklinde konuştu. 


Yeşilbayır mevkiinde bir yer olduğunu söyledi. Büyük olasılık orası olacak, ancak sözleşme imzalamadığımız için net bir şey yok" diye konuştu. Görüşmelerin kasım ayı içinde netleşmesini beklediklerini kaydeden Özçelik, ay sonuna kadar sözleşmeyi imzalamış oluruz" dedi. 


Yabancı firmaların şansı yüksek Sözleşme imzalandıktan sonra Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nin satış sürecinin de hızlanacağına dikkat çeken Özçelik, "Parası olan herkes bu araziyi istiyor. Firmalar konsorsiyum kurarak bize teklif veriyor. 250 milyon doları nakit istediğimiz için yabancı ortaklı konsorsiyumların şansı yüksek" şeklinde konuştu. 


Türk firmalarının nakit sıkıntısı olduğunu dile getiren Çelik, yerli firmaların hasılat ya da kat karşılığı bu araziyi istediklerini belirtti. Araziyi kesinlikle nakit para karşılığında satacaklarını vurgulayan Özçelik, 255 ambar yeri bulunan araziyi için bu paranm yanı sıra 25-30 milyon dolar da masraflar ücreti alacaklarını ifade etti. 


Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nin satışından sonra bu arazide lüks konutların inşa edilmesi bekleniyor. DUNYA'ya konuşan Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, arazi için hak sahipleri ile uzun süredir görüştüklerini, Nurol, Mesa Mesken ve TAO Gayrimenkul konsorsiyomu olarak arsa üzerinde hasılat paylaşımı ile proje yapmak istediklerini belirtti. 




Aysel YÜCEL/ Dünya Gazetesi


Geri Dön