Kent Haberleri

Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar 11 gün sonra böyle olacak!

Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell geçtğimiz gün aralık ayı faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gelen açıklamalardan sonra dolar endeksi 105 seviyesine kadar düşerken dolar kurunun 11 gün sonra yönünün nasıl olacağı belli oldu.  Dolar endeksi ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından düşüşe geçti

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar endeksi ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından düşüşe geçti. Son olarak geçtiğimiz gün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları doların daha çok düşmesine neden oldu. Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Dolar ne olacak? sorusunun yanıtını merak edenler için 11 gün sonrası işaret edildi. Doların 11 gün sonra nasıl olacağı belli oldu. 
 

ABD MERKEZ BANKASI RESMEN AÇIKLADI!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell çarşamnba günü faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.  Faiz artırım hızını yavaşlatabileceklerini söyleyen Powell, "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızımızı yavaşlatmamızın zamanı aralık toplantısında gelebilir." dedi.

Gene bu kritik açıkalmalar ABD hisse senedi piyasalarının hızla yükselmesine neden olurken, doların küresel para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oldu. Dolar endeksi 106.953'ten 105,48 seviyesine kadar düştü.

Jerome Powell'ın aralık ayındaki faiz kararı için güvercin tonda açıklamalar yapması doların yönün nasıl oalcağının sinyallerini verdi.

DOLAR 11 GÜN SONRA BÖYLE OLACAK!

Milyonlarca kişi doların yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Yatırımcılar ''dolar ne olacak, dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorularının yanıtlarını araştırırken 11 gün sonra doların yönü belli oldu.

11 gün sonra 13 Aralık 2022 tarihinde ABD Merkez Bankası (FED) faşiz kararını açıklayacak.  Ekonomistler aralık ayı fazi kararının 50 baz olacağına yönelik açıklamalarda bulundu.
Faizlerin düşürülmesi planlanıyor ve bu durum karşısında dolar  endeksinin gerileyerek doların düşmesi bekleniyor.

DOLARDA SON DURUM!

Dolar/TL kuru bugün sabahın erken saatlerinden itibaren  yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı bugün 18,67 lira, satış fiyatı 18,69 liradan işlem görüyor. Dolar endeksi  104,640 seviyesine kadar geriledi. 2 Aralık 2022 dolar endeksi 0,021 oranında  geriledi.
Euro dolar paritesi ise aynı dakikalarda  1,051'e yükseldi.

Döviz ve altın hesapları neden çözülüyor? Bankalar için flaş iddia!

Dolar olduğu yerde sayarken euro fırladı! Euro kaç TL oldu? Euro kuru ne kadar? Son dakika euro/TL kuru

Dolar için yeni güzergah belli oldu! 14 gün sonra dolar böyle olacak! Elinde 1 dolar bile olanlar hemen bakın!