Mortgage

Amerika'da mortgage başvuruları yükseldi, 30 senelik faizler geriledi...

ABD'de mortgage başvurularında geçen hafta artış yaşandığı belrtildi. 30 senelik kredi faiz oranlarında üst üste beşinci haftada da düşüş devam etti, fakat bu hafta düşüş sınırlı olduğu kaydedildi. 

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, 30 Ağustos haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 1,6 artış ile birlikte 230,5 puana çıktığı kaydedildi. 

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile paylaştığı haftalık rapor kapsamında, satın alma endeksi yüzde 3,3 artış ile 136,1 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 0,3 düşüşle 751,4 puana kadar gerilemiş oldu.

Buna göre, söz konusu haftada, 30 yıllık mortgage faiz oranı 1 baz puan düşerk yüzde 6,43 seviyesine gelmiş oldu. MBA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Joel Kan, "Geçtiğimiz hafta 30 yıllık sabit oran hafifçe düşerek yüzde 6,43'e geriledi. Satın alma başvuruları hafta boyunca yüzde 3'ten fazla arttı ve geçen yılın seviyelerine yaklaşıyor. Artışa hükümetin satın alma başvuruları öncülük ediyor” diye konuştu.

Öte yandan, toplam başvurular içinde mortgage finansmanının payı yüzde 46,6'dan yüzde 46,4'e geriledi. 15 yıllık faizinde oran 10 baz puan artışla yüzde 5,98 olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi değişmeyerek yüzde 5,98 seviyesinde kaldı. 30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 2 puan azalarak yüzde 6,73 olduğu da belirtildi. 

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları düşüş yaşadı!

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular da arttı...

ABD'de mortgage faizi 15 ayın en düşük seviyesine kadar düştü!

Konut piyasasındaki toparlanma için faizlerin düşmesi gerekiyor! Yeni konut ve ikinci el konut fiyatları rekora koştu!

ABD'de mortgage başvuruları geriledi! Şubattan bu yana en düşük seviyede...

ABD’de mortgage faizleri 4 ayın en düşük seviyesine kadar indi