08 / 05 / 2024

Amerika'nın dev bankasından korkunç TL uyarısı

Amerika'nın dev bankasından korkunç TL uyarısı

ABD'nin en önemli bankalarından Wells Fargo'nun yayımladığı raporda, TL'deki düşüşün devam edeceği açıklandı.



Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük 4 bankasından biri olan Wells Fargo'nun bugün yayınladığı raporda Türk Lirası’na ilişkin dikkat çeken detaylara da yer verildi.Amerika'nın dev bankasından korkunç TL uyarısı

Gazete, TL'yi gelişmekte olan ülkeler içinde en kırılgan para birimi olarak tanımlayarak, değer kaybının daha da devam edebileceği yönünde uyarı yaptı.

Halk TV'de yer alan Nuray Tarhan imzalı habere göre raporda, en kırılgan para birimlerinin yüzde 20’ye varan değer kaybına açık olduğunun öngörüldüğü savunularak, “Gelişmekte olan ülke para birimleri içinde en kırılgan olarak tanımladığımız TL’nin yüzde 20 değer kaybına açık olduğunu söylemiştik. Nisanın ilk günlerinden bu yana değer kaybı yüzde 16 oldu. Bu da TL’nin yüzde 4 daha zayıflayabileceği anlamı taşıyor” ifadelerine yer verildi.

Amerika nın dev bankasından korkunç TL uyarısı

Bankanın raporunda yer verilen tabloda yüksek kırılganlığa sahip olan para birimleri kırmızı, orta kırılganlığa sahip olanlar turuncu, kırılganlık riski olmayan para birimleri ise yeşil renkle gösteriliyor. İkinci ve üçüncü çeyrek dönemleri itibarıyla kırılganlıkların yer aldığı tabloda, cari açık, ABD'yle faiz oranı farkı, ihracatın ithalatı karşılama oranı ve politik risk gibi göstergeler yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön