28 / 04 / 2024

Anadolu Cam sanal ortamda Kumbara Süsleme Yarışması düzenliyor!

Anadolu Cam sanal ortamda Kumbara Süsleme Yarışması düzenliyor!

Camın geri dönüşümü konusunda farkındalık artırmayı amaçlayan Anadolu Cam, Türkiye’nin en önemli sürdürülebilirlik projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Facebook üzerinden eğlenceli bir yarışma başlattı...



“Hayata Cam Kat” Facebook sayfası üzerinden düzenlenen ‘Kumbara Süsleme Yarışması’ birincisi Apple 4. nesil yeni iPad Retina Display, ikincisi LG Nexus telefon, üçüncüsü ise Canon Powershot LCD HD Video Dijital fotoğraf makinesi kazanacak.


Sürdürülebilir kalkınma için cam ambalaj kullanımı ve camın geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılmasını destekleyen Anadolu Cam, ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında herkesi Facebook üzerinden eğlenceli bir yarışmaya davet ediyor. Anadolu Cam,  cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkin aracı olan cam kumbaralara dikkat çekmek amacıyla ‘Kumbara Süsleme Yarışması’ düzenliyor.


Anadolu Cam, ‘Hayata Cam Kat’ Facebook sayfası üzerinden gerçekleştirdiği yarışmayla katılımcılardan en güzel görünen kumbarayı yaratmasını istiyor. Yarışmacılar Facebook sayfasında bulunan ve herkesin rahatlıkla kullanabileceği uygulama sayesinde kendi kumbaralarını sanal ortamda tasarlayabiliyor.


11 Kasım 2013 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmaya ‘Hayata Cam Kat’ Facebook sayfasını beğenen herkes katılabiliyor. Yarışma sonucunda jüri tarafından yapılacak değerlendirmeyle ‘en güzel kumbara’yı yaratan birinci yarışmacı Apple 4. nesil yeni iPad Retina Display’in sahibi olacak. Yarışmanın ikincisi LG Nexus telefon, üçüncüsü ise Canon Powershot LCD HD Video Dijital fotoğraf makinesi kazanacak.


Anadolu Cam, en sağlıklı olmasının yanı sıra kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden yüzde 100 geri dönüştürülebilen tek ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümü konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.


Yarışmaya katılmak ve bilgi almak isteyen herkes, www.hayatacamkat.com internet sitesi ve www.facebook.com/hayatacamkatcom Facebook sayfasını ziyaret edebiliyor.


‘Cam Yeniden Cam’ Projesi


Anadolu Cam’ın ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yaptığı işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçirdiği ‘Cam Yeniden Cam’ projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması amaçlanmaktadır.


Cam, en sağlıklı olmasının yanı sıra kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden yüzde 100 geri dönüştürülebilen tek ambalaj malzemesidir. Cam ambalaj geri dönüşümü konusunda toplumu bilinçlendirmek için Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında, İstanbul, İzmir,  Ankara  genelinde geri dönüşüm konusunda ilköğretim öğrencilerine eğitimler verilmektedir. Bugüne kadar toplam 75.000 öğrenciye eğitim verilmiştir. Eğitimlere devam edilmekte ve 2013 sonu itibarıyla eğitim verilen öğrenci sayısının 125.000’e ulaşması hedeflenmektedir.


Proje kapsamında, cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkili aracı cam kumbaraları da belediyelere hibe edilmektedir. Böylelikle cam ambalaj atıklarının diğer evsel ve ambalaj atıklarından ayrı toplanması amaçlanmaktadır. Anadolu Cam tarafından 2011 ve 2012 yıllarında toplam 2.400 adet cam kumbarası belediyelere hibe edilmiştir. 2013 yılı sonu itibariyle bu rakamın 5.150 adede ulaşması hedeflenmektedir.



Geri Dön