17 / 05 / 2024

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.



Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

ÜNİVERSİTELERLE AR-GE ÇALIŞMASI

Maltlık arpa üreten ilk bira şirketi olduklarını belirten Onur Altürk, “Tarımsal üretime destek vermek için geçen yıl çiftçilerimize 10 milyon TL’lik ‘Çiftçi Teşvik Paketi’ verdik. 2023 yılında bunu 3 katına çıkartarak çiftçilerimize 30 milyon TL’nin üzerinde bir ‘Çiftçi Teşvik Paketi’ sunduk. Sertifikalı tohum dağıtımımızı önceki yıla göre % 50 oranında artırdık. Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerindeki 12 farklı ilinden, 360 bin dekarlık, yani 25 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alandan arpa alımı yapıyoruz. Gençlerin tarıma teşvik edilerek bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. En az 500 gencimize 2024 yılı sonuna kadar eğitim programları ile sürdürülebilir tarım sertifikası vermeyi amaçlıyoruz. Üniversitelerimizle birlikte bilimsel çalışmalar da yapıyoruz” şeklinde konuştu.


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön