02 / 05 / 2024

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.



Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla tarım sektörüne katkı sağlayan Anadolu Efes, 40 yılı aşkın süredir maltlık arpa alanında Ar-Ge faaliyetleri yürütüyor. Bugüne kadar 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirket, tarımsal üretimi desteklemek ve ham maddesinin kalitesini güvence altına almak için bu yıl sertifikalı tohum dağıtımını %50 oranında artırdı ve çiftçilerine 30 milyon liranın üzerinde çiftçi teşvik paketi sundu.

Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinden bu yıl toplamda 117 bin ton arpa alımı yapacağını belirten Anadolu Efes, Türkiye’de maltlık arpanın en önemli alıcısı olarak konumunu koruyor. Şirketin 2023’te tarımsal ekonomiye toplamda 1 milyar seviyesinde katkı sunması bekleniyor. 

10 BİN KİŞİYE GEÇİM İMKANI

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Onur Altürk, “Yaptığımız tarımsal faaliyetler ile 10 bin kişinin geçimini sağlıyoruz. Geçen yıla göre sözleşmeli çiftçi sayımızı %70 artırdık. 2018 yılından bu yana ise çiftçilerimizi akıllı tarım uygulamaları ile tanıştırıyoruz. Böylece doğal dengenin korunmasına da katkı sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön