04 / 05 / 2024

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı inşaatı tamam!

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı inşaatı tamam!

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 1. etap alt yapı inşaatının tamamlanmasının ardından faaliyete geçmeye hazırlanıyor



AOSB'den yapılan açıklamaya göre, Alşin Çelik İmalat İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ve OSİAD A.Ş. üst yapısını tamamlayarak üretime geçmeye hazır hale geldi. 


Bu şirketlerin ardından, Anişmak Anadolu İş Makinaları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ile Dimak Makine Sanayi İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti., Şantes Klima Havalandırma Soğutma Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve İsmail KOÇ - İK inşaat firmaları, ruhsatlarını alarak fabrika inşaatlarının temellerini attı. 


Ostim'deki mekanların yetersizliği nedeniyle 2002 yılında Ankara'ya 40 kilometre uzaklıktaki Temelli Sanayi Havzası'na 410 hektar alana kurulan AOSB, sanayicilere Ziraat Bankası ve İş Bankası'ndan kredi kolaylıkları da sunuyor. Ayrıca AOSB'sinin ön tahsisleri, Kredi Garanti Fonu tarafından teminat olarak kabul görüyor. 


Doğaya saygılı sanayi


Geniş bir alanda sanayicilere önemli hizmetler sağlayan Anadolu Organize Sanayi Bölgesi doğaya katkı yapmayı da ihmal etmedi. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alanı ağaçlandıran AOSB, bu alandan elde edilen gelirle meslek okulu açma planları da yapıyor.


AA


Geri Dön