03 / 05 / 2024

Anadolu Sigorta 85. yılını kutluyor

Anadolu Sigorta 85. yılını kutluyor

Bu yıl kuruluşunun 85. yılını kutlayan Anadolu Sigorta, yeni reklam filmini tanıttı



Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, "2010 yılına `85 gurur yılı' sloganıyla girdik
Buna uygun olarak hazırladığımız reklam filmi biraz duygusal oldu. TV filmimizde `gururlu Türk insanı başkalarına muhtaç olmasın' diye Anadolu Sigorta'nın 85 yıldır üstlendiği rol vurgulanıyor" dedi.
Reklam filminde 1924 Erzurum-Pasinler depreminde yıkılan köyleri ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'un yıkıntılar arasında sessizce oturan yaşlı bir adamla sohbetinin yer aldığını belirten Su şunları söyledi:
"İş Bankası'nın sağladığı güçle genç Türkiye'de yaratılan ulusal değerleri güvence altına almak amacıyla kurulan Anadolu Sigorta'nın kuruluşunu anlatan film, Erzurum'un Altınkonak köyünde çekildi. Bu köy, deprem sonrası terk edilmiş. İhtiyarın zor duruma karşın vakur davranışları, devletten bir şey beklemeyen tokgözlülüğünün Atatürk'ü çok duygulandırdığı vurgulanan filmde, bu konuşmadan 6 ay sonra Atatürk'ün talimatıyla Anadolu Sigorta'nın kuruluşu anlatılıyor."
Reklam filminde Atatürk'ü Makedonyalı Mustafa Pireşeva canlandırıyor. Pireşeva'ya 4 saat makyaj yapıldı. 135 kişilik ekibin 60'ı yerel halktan seçildi. Kostümleri ise Veda filminin kostümcüsü Baran Uğurlu hazırladı.
100. yıl hedeflerini de belirlediklerini belirten Su, "Hedefimiz, 2025 yılında her evde bir Anadolu Sigorta poliçesi olması" dedi.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Sektör yabancılar için cazip, sigortada rekabet kızışacak
Kuruluşunun 85. yılını kutlayan Anadolu Sigorta'nın Genel Müdürü Mustafa Su, yabancıların sektördeki potansiyeli iyi analiz ettiğini söyledi ve ekledi; 'Sigortacılık sektörü yabancı sermaye için cazibesini koruyor

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, 'Çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat temellerini attığı şirketimizin 85. yılını gururla kutluyoruz. Başarılarla dopdolu 85 yılı geride bırakırken 100. yıl hedeflerimizi de belirledik. Tarih 2025'i gösterdiğinde ümit ediyoruz ki, Türkiye'de herhangi bir Anadolu Sigorta poliçesi olmayan ev kalmayacak' dedi. İstanbul'da şirket üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sigorta sektörünün 2009 yılını değerlendirirken, 2010 için de reel büyüme beklediklerini, ancak sektörde faaliyet gösteren sigorta şirketleri arasındaki rekabetin daha da artacağını söyledi. Mustafa Su, Anadolu Sigorta olarak 2010'da sektörün üzerinde bir büyüme hedeflediklerini, sektör için yüzde 5-8 arasında bir büyüme tahmini yaptıklarını, Anadolu Sigorta için yaklaşık yüzde 9'luk bir büyüme öngördüklerini belirtti.

20 ŞİRKET ZARAR EDER
Su, 2009'un dokuz aylık bilanço sonuçlarıyla toplam 32 şirketten 15'inin zarar yazdığını hatırlatarak, 'Halka açık olmayan şirketler henüz yılsonu bilançolarını açıklamadılar, ancak ben 2009 bilançosunu zararla kapatan şirket sayısının 20'ye ulaşacağını tahmin ediyorum' dedi. Su, 'Anadolu Sigorta geçen yıl bilançosu karlı kapatan iki halka açık şirketten biri olurken, karlılıkta ise birinci sırada bulunuyor' diye konuştu.

Yabancıdan gelen de olur, giden de
Toplantıda basın mensuplarının soruları da yanıtlayan Mustafa Su, Türkiye pazarına girmeye niyetli bazı yabancı sermayeli şirketlerin kriz nedeniyle bu kararlarını ertelediklerini, bu nedenle 2010 içinde yeni girişler olabileceğini belirterek şunları söyledi: 'Sektör yabancılar için cazibesini koruyor. Yabancı sermayenin yeni girişleri olabilir. Ayrıca pazardaki potansiyeli görüp pazara girmiş olan, ancak bekledikleri pazar payını ve karlılığı yakalamayan mevcut yabancı sermayeli bazı şirketlerin de önümüzdeki dönemde pazardan çıkmaları da söz konusu olabilecektir.'

Yabancılar görüyorsa biz de görüyoruz
MUSTAFA Su, yabancı sermaye konusunda 'Konsolidasyon her dönem gerçekleşebilecek bir konu, bu nedenle önümüzdeki dönemler içinde sektörde birleşmeler ve satın almalar olabilir. Yabancı pazardaki potansiyeli görüyorsa biz de görüyoruz. Şunu belirtmeliyim ki biz satın almalar yoluyla inorganik bir büyüme hedeflemiyoruz. Şirket satın alma yoluyla bir büyüme politikamız yok. Anadolu sigorta'nın yabancı sermayeye açılması da söz konusu değil' dedi.
Akşam


Geri Dön